CONSELLS PER ANAR A BUSCAR BOLETS AMB ELS NENS

ir a buscar setas con los niños

Els 10 consells principals a tenir en compte abans d’anar a buscar bolets amb els nens

Anar a buscar bolets amb els nens és una de les principals activitats de la tardor. Són moments de relaxament, d’estar en contacte amb la natura i d’ensenyar als nens la importància d’aquesta. I a més a més, acabem amb una delícia gastronòmica molt pròpia de la terra! Però per anar a buscar bolets també s’ha de tenir en compte unes quantes mesures de seguretat i consells, sobretot si anem amb els petits. Des de Sortir amb nens te’ls expliquem!

anar a buscar bolets amb els nens

 

Escollir bé la zona. El primer de tot és, evidentment, escollir bé la zona on anem a buscar els bolets. I per escollir bé la zona hem de pensar en dos punts principals: quins bolets volem trobar i quins llocs són els més idonis per anar amb els nens. Hi ha un munt de bolets! I alguns es troben a alta muntanya, d’altres a llocs humits, a boscos…

anar a buscar bolets amb els nens

 

Deixar que els nens siguin nens! I això té a veure amb el tipus de zona que hàgim escollit. Si és una zona amb camins ben senyalitzats, sense molt de desnivell o possibles perills, molt millor. No podem prohibir als nens córrer o divertir-se perquè el més important és que s’ho passin bé i gaudeixin de la natura. Fins i tot podem crear jocs com qui troba primer un bolet o qui endevina primer el nom del bolet.

anar a buscar bolets amb els nens

 

Tenir en compte diverses mesures de seguretat. Que els nens se sentin més lliures pel bosc no vol dir oblidar-se de la seguretat. El més important és mantenir sempre el contacte visual amb tots els components de la família, però sobretot amb els nens. Poden jugar, i tant! Sempre que puguem veure’ls bé.

Anar sempre acompanyats d’un llibre o guia de bolets. Hi ha infinitat de llibres que ens parlen sobre els bolets, les classes que hi ha, les seves propietats i quins podem collir i quins altres no. Fins i tot hi ha guies pels nens!

Acompanyants que siguin experts del món dels bolets. És molt important, tant si portem guia com si no, que algú del grup conegui, encara que sigui una mica, els bolets. Almenys, per saber identificar els verinosos dels bons.

anar a buscar bolets amb els nens

 

Anar sempre als fets segurs. Si anem amb nens, i volem ensenyar-los a buscar bolets, hem de tenir en compte quins són els bolets segurs al 100% i centrar-nos en aquests. Això significa collir els bolets que siguin més fàcils de reconèixer, com poden ser els rovellons i els boletus.

Collir-los bé. I en cas què els nens vulguin collir-los, sempre ajudar-los i que siguin els adults els encarregats d’utilitzar la navalla o ganivet. Cada expert recomana una manera de collir bé un bolet, però una de les millors formes és tallar-lo arran del terra. D’aquesta manera, som més respectuosos amb els bolets.

anar a buscar bolets amb els nens

 

Tenir en compte les previsions meteorològiques. A la tardor és normal que hi hagi pluges, però si anem amb nens, és un factor molt important a tenir en compte. Han de gaudir de l’entorn! Si és una pluja petiteta cap problema, però hem d’assegurar-nos que no derivi en tempestes o en molt fred.

Vestir-se adequadament per anar a la muntanya. Sempre pensant en el punt anterior de les condicions meteorològiques que trobarem, hem d’escollir bé la roba que utilitzarem. Cal portar unes sabates de muntanya, una jaqueta fina d’esport i una jaqueta més grossa per si fa més fred, paraigües per si de cas, una dessuadora amb una samarreta de màniga curta a sota per si fa calor… És a dir, sempre sent previnguts!

Anar ben proveïts del material necessari. Hem de portar molta aigua, menjar, una navalla adequada i una cistella. I aquests materials també estan pels nens, de fet hi ha petites navalles per anar a collir bolets especials per a ells.

anar a buscar bolets amb els nens➡  Descobreix el llibre de La meva primera guia de bolets AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.