10 MESURES DE SEGURETAT INFANTIL A LA PISCINA

Gaudeix del bany amb seguretat

10 mesures de seguretat a la piscina!

L’arribada de l’estiu i l’imminent obertura de les piscines públiques suposen l’inici de la temporada de bany i un bon moment per a recordar les mesures de seguretat infantil que permetran gaudir de la piscina amb seguretat.

En els darrers 5 anys han mort , arreu de l’estat, 140 menors en entorns aquàtics, un 58% en piscines i un 12% en platges.  La resta de decessos van tenir lloc en diferents espais com basses o rius. Les comunitats més afectades han estat Andalusia (35 ), Catalunya (24) i Comunitat Valenciana (22).

Abrisud, l’empresa líder en cobertes de piscina, ha creat juntament amb l’Escola Segoviana de Socorrisme la VIII Campanya de Seguretat Infantil a la piscina, un decàleg perquè els més petits tinguin en compte les recomanacions per a gaudir del bany amb seguretat. Per això s’ha creat un pòster on es sent la veu d’un nen que repassa les normes elementals per a tenir un bany més segur.

Un menor pot ofegar-se amb tan sols 20 centímetres d’aigua, en menys de dos minuts.

10 mesures de seguretat a la piscina

Les 10 pautes a seguir abans de cada immersió

  • Haig de banyar-me sempre acompanyat d’un adult.
  • Fins que nedi com un campió haig de posar-me una armilla homologada.
  • Abans de banyar-me haig de dutxar-me i entrar a poc a poc a l’aigua perquè no em donin calfreds.
  • Ara que ja sé tirar-me de caps haig d’anar a la part més profunda de la piscina per a saltar des d’allà.
  • Tot i que m’encanta córrer no puc fer-ho prop de les vorades i tobogans perquè rellisquen.
  • Abans de sortir de la piscina haig de recordar recollir les joguines, no sigui que altres nens vulguin agafar-les i caiguin a l’aigua.
  • Si cap dels meus amics o jo mateix estem en perill, haig d’avisar de seguida a l’adult o socorrista que estigui més a prop.
  • Sempre que estigui al sol han de posar-me crema i posar gorra i ulleres de sol per a protegir-me.
  • Quan surti de la piscina haig de recordar-li al pare o la mare que tanquin la tanca o la coberta. Jo sóc petit i no puc obrir-les mai.
  • Quines ganes tinc de nedar com un peix dins de l’aigua! És la millor manera de passar-ho d’allò més bé, amb seguretat.

La vigilància contínua és la mesura més eficaç. Realitzar una supervisió al tacte – que el nen estigui sempre a l’abast de la mà- i organitzar torns de vigilància entre els adults són dues bones mesures de prevenció perquè un descuit no causi un incident a la piscina.