10 MESURES DE SEGURETAT INFANTIL A LA PISCINA

Gaudeix del bany amb seguretat

L’arribada de l’estiu i l’imminent obertura de les piscines públiques suposen l’inici de la temporada de bany i un bon moment per a recordar les mesures de seguretat infantil que permetran gaudir de la piscina amb seguretat. Els ofegaments suposen la 3a causa de mort infantil a tot el món, amb una incidència especial en nens d’entre 1 i 4 anys.

Segons les últimes dades registrades per l’INE al nostre país, Andalusia, la Comunitat Valenciana, Castella-La Manxa i Catalunya són les comunitats amb una major taxa d’ofegaments en menors.

Per això, és important mantenir una sèrie de mesures preventives, que Abrisud resumeix en dos decàlegs dins de la seva Campanya de Seguretat Infantil a la Piscina 2015.

Per una banda, una primera sèrie de recomanacions dirigides als nens, amb il·lustracions realitzades en Pixel Art, que acostaran els nens a una sèrie de consells per a gaudir de la piscina amb seguretat amb un llenguatge adequat per a menors.

La campanya infantil es complementa amb un vídeo-decàleg per a aquells que encara no saben llegir, però que gaudiran també de les seves primeres capbussades.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xy2SDSnques

Per altra banda, un segon decàleg per als adults de la casa, perquè revisin també les mesures que puguin reforçar la seguretat infantil a la piscina. No en va, el 86% del total de piscines que hi ha a Espanya, segons dades de l’Associació de Fabricants d’Equips, Productes Químics i Constructors de Piscines, són privades i cal recordar les mesures preventives que s’han de tenir en compte també a les cases particulars.

Entre les recomanacions per als adults, Abrisud recorda que la supervisió contínua és la mesura més eficaç. En els casos en què coincideixin diversos nens a la piscina és aconsellable establir torns de vigilància per a assegurar que els nens estan constantment supervisats. Un moment de distracció pot suposar un accident, perquè només 20 centímetres d’aigua o 2 minuts són suficients perquè un nen pateixi un ofegament.

Una altra mesura preventiva essencial és detectar els riscos per endavant, que els pares facin el mateix recorregut que hauria de fer el nen per anar de casa a la piscina i assegurar així que en cap cas pot arribar-hi sol.

La V Campanya d’Abrisud Ibérica, dirigida als nens de casa, els recorda que mai han de deixar joguines a l’aigua, per evitar el risc que altres nens s’hi llancin per agafar-los, o que entrin a poc a poc a la piscina per a evitar xocs tèrmics. També és convenient que els pares inculquin als seus fills que juguin amb precaució per a evitar patinar a les vores, les escales o els tobogans.

Aquestes són les 10 mesures de seguretat infantil que els pares han d’inculcar als seus fills perquè els nens gaudeixin d’una manera segura del bany:

1.  No et banyis mai sol a la piscina, has d’esperar que els teus pares o una persona gran estiguin amb tu.

2.  Fins que no aprenguis a nedar molt bé, t’has de posar sempre els braçals o una armilla inflables abans d’entrar a la piscina.

3. Compte quan juguis o corris al voltant de les vores, tobogans o escales. Són molt relliscosos i pots caure.

4. Entra sempre a poc a poc a la piscina i mulla’t una mica abans de capbussar-te. Si no, el teu cos pot tenir un canvi brusc de temperatura i et farà molt mal la panxa.

5. No et tiris de cap a la part menys fonda de la piscina, pots donar-te un fort cop al cap i fer-te mal.

6. Fes servir gorra, ulleres i crema solar per evitar que et cremis.

7. No t’oblidis mai de recollir les joguines que han quedat dins l’aigua, abans de marxar.  Si els teus amics salten per a jugar amb ells, poden tenir un accident.

8. Si veus que algun nen es fa mal, vés ràpidament a buscar una persona gran perquè us ajudi.

9. Aprèn a nedar bé, com un campió. És la millor manera de gaudir de la piscina amb seguretat.

10. Les tanques o cobertes de piscina hi són per evitar que et facis mal. No les obris sense el permís dels teus pares.

.
 

 

 

.
 
T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page