EL RAÏM

raïm
Raïm, perletes de dolçor

A finals d’estiu es quan arriba el moment de recol·lecció d’una de les fruites amb major poder depuratiu i regenerador, estem parlant del raïm!

Aquestes petites perles de dolçor evidentment son molt riques en sucres, glucosa i fructosa principalment, però també contenen molts altres elements, son riques en fibra i àcids orgànics,  bones pel funcionament intestinal i que ens ajuda a eliminar residus i toxines, riques en vitamines del grup B i C, minerals com ferro i potassi i riques en antioxidants que junt amb els polifenols protegeixen els vasos sanguinis, retardant l’envelliment i protegint contra el càncer.

Per gaudir de totes les propietats del raïm, la nostra recomanació es que el mengeu sencer, sense treure la pell ni les llavors ja que són les parts que ens ajudaran a regular el trànsit intestinal.

Millor si les mengem abans o després de qualsevol àpat per aprofitar totes les seves qualitats, tot i que no deixen de ser unes postres ideals!

De raïm de taula hi ha moltes varietats, l’aledo, la vinalopó, sweetwater, txelva i la més coneguda , la moscatell. Combinen perfectament amb amanides o  amb iogurt i cereals.

Es pot dir que el raïm es la fruita màgica per excel·lència ja que afavoreix el bon estat de les arteries, proporciona energia, sent indicada en afeccions renals, cardiovasculars, varius i hemorroïdes a més de tenir propietats anticancerígenes.

Fins i tot, estudis recents han trobat que l’extracte de llavors de raïm ajuda a prevenir i fins i tot a retardar l’evolució d’enfermetats degeneratives i en especial de l’Alzheimer, sense presentar efectes secundaris.

La nostra recomanació es prendre el raïm sencer, però sabem que de vegades als més petits les llavors els empipen molt i no el volen menjar per la seva textura dura i aspre, així que si volem que en mengin podem optar per l’opció d’obrir el raïm per la meitat i treure la llavor o bé preparar un deliciós “mosto” o suc de raïm amb l’ajuda del passa-purés, ja que eliminarem les parts més aspres i ens quedarem amb el més dolç de la fruita, cap nen s’hi negarà! Darrerament, al mercat ja podem trobar raïm sense llavors.
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Llegiu també:

  • Text: Silvia Perona

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.