DEURES D’ESTIU, COM MOTIVAR ALS NENS?

Deures a l’estiu amb els teus fills, per què és positiu i com motivar-los?

Amb l’arribada de les vacances, torna el debat sobre la idoneïtat que els nens facin deures o no en facin. Així com els esportistes han d’entrenar-se per mantenir el cos en forma i estar preparats per a les seves competicions, els infants també han de continuar exercitant la ment per mantenir-la en forma.

El descans tan merescut dels menuts també és una oportunitat per estimular-los la intel·ligència i desenvolupar capacitats que els facilitaran la tornada a l’escola.

Kumon ofereix cinc consells a les famílies per «entrenar» amb els seus fills a l’estiu:

1. A l’estiu, planteja reptes als teus fills i anima’ls a ser constants, a dedicar un temps cada dia a aconseguir-ho, i a evitar-les distraccions. Anima’ls a cronometrar-se i veuràs com s’entusiasmen quan vegin que augmenta la seva destresa, que cada dia ho fan millor, i hi triguen menys.

2. Facilita’ls un ambient tranquil en què puguin fer els deures. Que siguin conscients que això afavoreix la seva concentració.

3. Observa, orienta i corregeix. El que fa que els infants gaudeixin al màxim amb els deures, tinguin els anys que tinguin, és que se sentin capaços de fer-ho, i que coneguin la sensació d’aconseguir-ho per ells sols. Deixa que et sorprenguin!  Al final dels deures, dedica una mica de temps a assenyalar possibles errors perquè puguin corregir-los i aprendre’n.

4. Elogia’n l’esforç i les millores que hi observis, així com la seva capacitat de trobar la solució abans de demanar ajuda. I molta paciència, davant de les dificultats, pensa com donar-los la mínima pista possible perquè ells sols en descobreixin la solució.

5. No perdis l’actitud positiva i demostra’ls que hi ets per fomentar el seu aprenentatge a llarg termini.

A través de la feina diària, s’aconsegueix desenvolupar la competència i la motivació necessària perquè els alumnes puguin ser autodidactes i aconsegueixin treballar de manera independent, sense la supervisió constant dels seus pares.
Sobre Kumon

Kumon és una xarxa de centres d’ensenyament en els quals s’imparteixen els programes de matemàtiques i lectura, dissenyats per aconseguir el màxim rendiment dels alumnes. Va ser fundada fa 50 anys per Toru Kumon, professor de matemàtiques a Osaka (Japó), i compta actualment amb més de 25.000 centres a tot el món on s’imparteix formació a 4.400.000 alumnes, que avalen el mètode del professor japonès. Kumon compta a Espanya amb més de 240 centres repartits en 13 comunitats autònomes, que sumen un total 21.000 alumnes.
El programa de matemàtiques de Kumon es compon de 21 nivells que aborden el temari de càlcul des de l’educació infantil fins al batxillerat i els primers anys de la universitat. El programa de lectura, que consta de 18 nivells, comença pel treball amb paraules i oracions simples i conclou amb la lectura crítica de textos complexes.

Llegeix també: Altres consells per als pares

MÉS INFORMACIÓ

Matemàtiques i lectura per a nens a partir de 2 anys

lloc

Kumon

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.