Pomes, pometes, pomes…mmmm….qué bones son!

Tots sabem que la fruita es molt saludable i volem que la nostra mainada creixi sana i forta, així que us convidem a conèixer una fruita o una verdura de la temporada.

Parlarem de les seves característiques, propietats i també i afegirem algun petit suggeriment per menjar-la gaudint de tot el seu sabor!

Per començar ho farem amb la POMA considerada “La reietona de les fruites”.

La Poma es una de les fruites que, pel seu sabor, combina més bé amb tot tipus d’aliments de manera que la podem prendre de moltes formes diferents:

Crua: 20-30 minuts abans de menjar ens obrirà la gana i ens ajudarà a millorar la digestió. Si ens la mengem amb la pell (ben neta) gaudirem de totes les seves vitamines.

Cuita: Millor si ens la prenem junt amb el seu suc, es molt digestiva.

Ratllada: Ideal pels més petits, per començar a conèixer noves textures i familiaritzar-se amb la cullera. ( Podem afegir-hi un raig de llimona de manera que no se’ns oxidi la poma i agafi aquell tó marronós que no agrada a alguns nens..)

Al forn: Amb tot el seu sabor i molt digestiva. Si l’acompanyem amb una bola de gelat i canyella tindrem unes postres per llepar-nos els dits!!

I perquè tothom diu que la poma es tan saludable?

Doncs perquè aporta hidrats de carboni, que provenen bàsicament de la fructosa i perquè té molt poques proteïnes i pocs greixos.

És una molt bona font de vitamina C ja que ens pot arribar a cobrir el 30% de les necessitats diàries d’un adult.

Les seves fibres solubles ens ajuden durant la digestió, i altres substàncies com els tanins, flavonoides, i àcids orgànics son els responsables de l’àmplia gama de propietats de la poma : depurativa, laxant, diürètica, antidiarreica, antioxidant…

Quins tipus de pomes trobem al mercat?

Les més habituals son les Golden Delicious, la Reineta, Fuji, Royal Gala, Starking… però penseu que hi ha més de 3.000 varietats diferents!

El nostre suggeriment per preparar en família:

Amanida de poma

Ingredients:

1 poma
Enciam
Fruits secs (nous, pipes, avellanes..)
Formatge
Orenga
Oli i sal

Rentem l’enciam i l’eixuguem.

Tallem la poma a trocets o taquets i els repartim per sobre de l’enciam.

Tallem el formatge també a taquets i ho repartim per sobre l’amanida.

Hi posem una mica d’orenga i amanim amb oli i sal.

 

 

RECEPTES AMB POMA:

– POMES DE CARAMEL

PUDDING DE POMA

TARTA TATIN

Text: Silvia Perona

www.maduixetesdebosc.com

Refrany:

 An apple a day keep the doctor away

 

 

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page