BENEFICIS I PROPIETATS DELS FRUITS SECS

propiedades de los frutos secos

Beneficis i propietats dels fruits secs pels nens

Els fruits secs són una font de vitamines totalment recomanable en l’alimentació dels més petits. De fet, n’hi ha alguns d’ells que destaquen en quant a energia i nutrients que aporten. Els beneficis i propietats dels fruits secs en els nens són molts i molt importants. Tot i això, és també és important seguir alguns consells a l’hora de donar-li per menjar als més petits.

propietats dels fruits secs

 

5 beneficis dels fruits secs en nens

  1. Aporten molta vitamina E gràcies al seleni, que absorbeix aquest tipus de vitamina. A més a més, aquest element també és conegut per la seva acció com a antioxidant.
  2. Els fruits secs contenen coure, que ajuda a augmentar el ferro i la vitamina C. A més a més, també millora el manteniment de la salut dels ossos.
  3. El zinc és un dels altres elements molt presents als fruits secs, i ajuda al manteniment de les cèl·lules intestinals i al bon funcionament del sistema immunitari.
  4. Els fruits secs aporten àcids grassos mono i poliinsaturats, que van molt bé per la salut ja que ajuden a regular el colesterol.
  5. Els fruits secs també contenen greixos saludables, fet pel qual es converteixen en una font imprescindible d’energia per als més petits, ideal per l’esmorzar o després de l’escola.

propietats dels fruits secs

 

Com menjar fruits secs sense riscos

A vegades els pares ens assabentem de notícies sobre accidents i ensurts per menjar fruits secs. I si bé és cert que són perillosos en nens menors a 4 anys, ja que es poden ofegar, també hi ha moltes maneres de menjar fruits secs de manera segura i de beneficiar als més petits de tots els seus efectes positius.

Triturant-los, per exemple, pot ser una manera ideal de menjar-los. També hi ha diverses receptes de patés o cremes fetes amb fruits secs com a base, com poden ser la crema de cacauet o el puré de castanyes, per exemple.

Una altra manera és barrejant-los amb altres aliments com el iogurt o el formatge. Trobar-se trossos dins d’aliments que normalment són líquids fa que els més petits s’acostumin a mossegar i mastegar millor els elements que es van trobant.➡  Consulta totes les postres per fer amb fruits secs AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.