IDEES PER DESPERTAR ALS NENS AL MATÍ

Els millors consells per despertar als nens al matí

A vegades, despertar als nens al matí és una baralla fins que aconsegueixes que s’aixequin del llit. Això que surt a les pel·lícules dels nens despertant-se sols i contents… no sol passar. Però hi ha solucions! Només cal una mica de paciència i saber-se alguns trucs perquè despertar als nens no sigui una baralla, sinó una bona estona per començar el dia contents.


 

Bons hàbits de la son

Primer de tot si veiem que al nostre fill o filla li costa aixecar-se, ens hem plantejar si realment hem treballat un bon horari per anar a dormir. Pels infants és molt important dormir les vuit hores que els toquen (o més!), perquè si no difícilment rendiran! L’hora ideal per anar-se’n a dormir és a les 9 de la nit, així els nens es despertaran ben descansats.
Comencem amb alegria

Sabem que és difícil començar bé el dia si al nen o nena li costa despertar-se, però no s’ha de perdre la paciència. Moltes vegades, l’humor amb què ens aixequem ens afectarà la resta del dia, així que alegria! Si li costa aixecar-se podem probar amb altres coses que li facin feliç o recordar-li algun esdeveniment especial del dia. Un somriure és una bona manera de començar bé i de fer més fàcil que es desperti.

 

Un bon esmorzar

Si parlem de fer-lo feliç, una opció és aconseguir-ho gràcies a l’esmorzar! Cuinant el seu esmorzar favorit o innovant amb alguna cosa que li agradi molt. Segur que si l’olora no li costarà gens despertar-se.

creps-amb-platan-berenars-divertits
Més idees d’esmorzars i/o berenars AQUÍ

 

Utilitzar un despertador

És molt important acostumar al nen o nena a utilitzar un despertador pel seu compte. Podem preparar-ho nosaltres, els pares i mares, però quan sentin el despertador poden apagar-lo ells mateixos i saber que això significa que han d’aixecar-se. Aquest punt pot ser més complicat, però poc a poc, quan vagin creixent s’acostumaran millor!

idees per despertar als nens al matí

 

➡  Mira com aconseguir hàbits saludables per millorar el rendiment escolar AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.