EN VAIXELL A LES ILLES MEDES

espais naturals de catalunya

Una oportunitat única per admirar de forma privilegiada la riquesa del fons marí

Si esteu a l’Estartit, o pels voltants, una de les visites obligades que no us podeu deixar perdre és anar a les Illes Medes, declarades reserva natural protegida.

Aquest petit arxipèlag, situat tan sols a una milla de la costa, és una de les reserves marines més importants del Mediterrani, per la gran riquesa de flora i fauna i la immensa diversitat del seu ecosistema.


PUBLICITATNo podeu deixar escapar aquesta oportunitat. La millor manera per poder visitar aquestes illes és agafant una embarcació amb el fons transparent.

Per una banda, podreu gaudir de l’aventura de sentir-vos mariners per un dia a bord d’aquest vaixell, descobrint la bellesa abrupta i imponent de la Costa Brava i les seves cales.

Per altra banda, podreu admirar amb els vostres propis ulls la riquesa submarina de les Medes. Pels més petits serà com viure una aventura dins un submarí.

L’excursió que us proposem, a bord del catamarà Nautilius, és la ruta nº2 que organitza l’empresa Subaquàtic Visión.

Evidentment el destí de l’aventura és anar a la reserva Natural de les Illes Medes, però prèviament el vaixell fa un recorregut costa amunt per poder apreciar la bellesa del litoral, recorrent la Costa del Massís del Montgrí, passant per la Cala Pedrosa i per l’espectacular Roca Foradada.

Després d’aquest recorregut arran de costa, el vaixell es dirigeix cap a les illes, on farà parada per contemplar i admirar el fons marí. El catamarà té submergides 2 àmplies cabines que representen uns finestra oberta al fons del mar.

Des d’aquestes cabines podrem gaudir de la fascinació que produeix veure els peixos en el seu propi hàbitat. Una visió privilegiada per descobrir el sorprenent món subaquàtic i contemplar la vida del fons marí.

L’excursió té una durada d’una hora i mitja. La diversió de tota la família està assegurada.

Les Illes Medes

Qualificada com a la millor reserva natural de la part occidental del Mediterrani, l’arxipèlag de les Illes Medes el formen 7 illots. Del més gran al més petit, pel què fa a la part emergida, aquests són: la Meda Gran, la Meda Petita, el Carall Bernat, els Tascons Grossos, el Medallot, els Tascons Petits i les Ferranelles (en total, una extensió de 23 hectàrees).

Però el total de àrea submarina protegida és de més de 500.000 m2. Les Medes van ser declarades reserva marina l’any 1983 i des d’aleshores la riquesa del seu fons marí s’ha preservat aconseguint fins i tot la recuperació d’espècies en perill d’extinció.

Però les illes també tenen una riquesa excepcional pel què fa a la fauna terrestre, amb més de seixanta espècies d’aus.

MÉS INFORMACIÓ

L'aventura del Nautilus

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
42.0548855, 3.204442

Més informació

  • Aquesta empresa organitza diferents rutes amb la seva flota de vaixells de fons transparent .
  • Sempre visitant la Reserva Natural de les Illes Medes, les diferents opcions inclouen visites a altres punts de la costa de gran interès.
  • Illes Medes
  • Illes Medes + Roca Foradada
  • Illes Medes + St. Martí d’Empúries
  • Illes Medes + Cadaqués i Parc Natural de Cap Roig
  • També hi ha l'opció de fer una excursió amb El Corsari Negre, un concepte totalment diferent però igualment atractiu per conèixer i gaudir de la costa com si fos una aventura de pirates.