L’EMBASSAMENT DE SIURANA, AL PRIORAT

Gaudiu de l’aigua i del paisatge en família

L’embassament de Siurana, situat en un entorn magnífic, envoltat per la serra del Montsant i les muntanyes de Prades, atura les aigües del riu Siurana, el principal afluent de l’Ebre a les terres de Tarragona. A tocar, la serra de la Gritella s’alça majestuosa, perpendicular a la seva superfície, i al cim, el llogarret de Siurana vigila les seves aigües.

Hi ha una empresa a la riba, que hi realitza activitats esportives com la iniciació al piragüisme i al kayak, el lloguer d’embarcacions i altres esports d’aventura com el barranquisme.

Una de les passejades més boniques que es poden fer pels seus voltants ens duu al poble de Siurana pel camí vell de Cornudella a Siurana, un sender que s’inicia al poble de Cornudella i que puja entre roques fins al llegendari llogarret, últim bastió de la Reconquesta cristina a Catalunya.

EMBASSAMENT SIURANA

Siurana es troba al nord-est de la comarca del priorat, a la vall del riu Siurana, entre la Serra del Montsant a l’oest i les Muntanyes de Prades a l’est, dins el terme municipal de Cornudella de Montsant. És un nucli agregat a aquesta vila.

No us perdeu els carrers empedrats i les restes de la fortalesa sarraïna, situades a l’entrada del poble o l’esglèsia d’estil romànic.

El poble està envoltat de llocs interessants i és un punt des d’on es pot disfrutar d’unes vistes magnifiques de la Serra de Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Informació cedida per l'Oficina de Turisme del Priorat

Pl. de la Quartera, 1Falset 43730

Comarca:

Priorat
Telèfon:
977 831 023
E-mail:
oit@priorat.cat

Més informació

COM ARRIBAR A SIURANA
  • - Des de Reus per la N-420 fins les Borges del Camp i per la C-242 fins a Cornudella de Montsant. Passada la població, cal continuar per aquesta carretera direcció Ulldemolins. Poc després del poble, a la dreta, trobareu la cruïlla cap a Siurana.
  • - Des de La Granadella per la C-242, passant per Ulldemolins.
  • - Des de Falset per la N-420 fins el Coll de la Teixeta i després per Porrera per la TP-7401. D'aquí a la Venta d'En Pubill per la TP-7402, continuant fins a Cornudella per la C-242.
Imatges cedides per l' Oficina de Turisme de Cornudella de Montsant