Molt més que uns colors bonics

Si alguna vegada has tingut el plaer de recol·lectar maduixes de jardí o recollir-les silvestres en els boscos, ja deus saber com de fresques i saboroses són!

Tots els tipus de baies són nutritius i baixos en calories.

Una tassa de maduixes conté més de 100 mg de vitamina C, gairebé tant com una tassa de suc de taronja, necessitem la vitamina C per a la funció del sistema immune.

Les maduixes també ens aportenr una mica de calci, magnesi, àcid fòlic i potassi, i només 53 calories.

Perquè diem “Més que uns colors bonics?

Perquè els pigments que donen aquests colors tant bonics a les baies blaves o vermelles també són bons per a la teva salut.

Sovint moltes les persones es trobaran menjant una bona quantitat de maduixes quan estan a dieta, i això és segurament una cosa bona.

A part d’això hi han molts altres beneficis per a la salut associats a menjar maduixes, alguns fins i tot una mica sorprenent una vegada hi penses…

Les maduixes contenen fitoquímics i flavonoides que poden ajudar a prevenir alguns tipus de càncer.

Menjar una dieta rica en mores, gerds, i maduixes poden ajudar a reduir el risc de diversos tipus de càncer. Els gerds també contenen luteïna, que és important per a una visió saludable.

Idees per servir Baies

La majoria de les maduixes i gerds, són prou dolces per ser servides, tal com són de manera que no cal afegir sucre o amaniments. Només has de esbandir amb aigua i serveixen per a un berenar o unes postres ben nutritives.

No obstant això, aquí teniu algunes idees:

* A dalt un bol de baies amb una cullerada de nata batuda i una mica de nous picades.

* Afegir les rodanxes de maduixes en un bol de cereal de gra sencer

* Barrejar els gerds frescs amb iogurt grec

* Combinar les baies amb plàtans i llet baixa en greix per fer un batut

.

 

 ESPAI PATROCINAT PER MADUIXETES DE BOSC

Text: Silvia Perona

http://www.maduixetesdebosc.com/

.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page