COM ENSENYAR ALS NENS A RESPECTAR LA NATURA

Consells bàsics per ensenyar als nens i nenes a respectar la natura

A tots ens agrada passar una bona estona a la natura, gaudint de la tranquil·litat i dels paisatges, i això agrada sobretot als nens i nenes! Però és molt important que quan comencem a gaudir de la natura amb ells, els ensenyem a respectar i tenir cura de la natura.

 

Sortir amb nens a la natura: quins són els beneficis?

Està demostrat que passar llargues estones a la natura comporta molts avantatges, com viure amb menys estrès i amb una major producció de la serotonina, la coneguda hormona de la felicitat. A més a més, un entorn amb més arbres també és un entorn amb menys contaminació, un lloc perfecte per practicar activitats i esports amb els petits de la casa.

La natura és d’on venim, i és imprescindible que els nens i nenes ho sàpiguen i comprenguin. Passar temps a l’aire lliure permet moltes més activitats que no pas les que podem fer a casa, d’aquesta manera, la natura es pot convertir en sinònim de llibertat i felicitat per a la canalla.

 
 

6 consells per ensenyar als infants a respectar la natura

  • Nosaltres com a pares i mares hem de donar exemple. En tots els àmbits de la vida, els pares i mares hem de fer allò que vulguem que facin els nostres fills. Així doncs, és important que els petits vegin com nosaltres gaudim de la natura respectant-la.

  • Visitar museus de ciències naturals. Conèixer la natura des del vessant científica ajuda a entendre-la i, per tant, a respectar-la. A més a més, és també una lliçó per saber d’on venim.

Museus per anar amb nens a Catalunya AQUÍ

  • Veure documentals sobre natura. La visita a museus sempre es pot ajudar amb programes que fomentin el respecte a la natura i també donin visibilitat al món rural i a com preservar-lo.
  • Llegir llibre per aprendre a respectar la natura. Veure dos exemples AQUÍ

  • Fer experiments i jocs sobre la natura. Els experiments mai fallen amb els nens! Es poden fer jugant alhora que ho aprenen tot sobre la natura i com respectar-la; recollim brossa, reciclatge de materials, conductes adequades al bosc…
  • Ensenyar i respectar el treball de les persones que en tenen cura. Els treballadors i treballadores que tenen cura del nostre entorn i de la natura mereixen tot el nostre respecte, i això ho han de saber tots els nens. Veient com n’és de necessari el seu treball, els petits comprendran perquè hem de deixar neta la natura.
  • Fer que els nens es relacionin bé amb la natura. I molt important, han de passar temps a l’aire lliure! Descobrir com és de maca la natura els farà respectar-la encara més. Allò que estimen és allò que han de cuidar.

 ➡  Mira com tenir cura del bosc AQUÍ