LES PROPIETATS DE LA MEL PELS NENS

propiedades de la miel

Tots els beneficis i propietats de la mel pels més petits

La mel és un endolcidor completament natural que pot ser un bon substitutiu del sucre, ja que és molt més sa i beneficiós pel nostre cos. Però, a més a més, les propietats de la mel i tots els seus beneficis ajuden als més petits en molts aspectes de la seva salut, pel que és molt important que l’alimentació dels nens inclogui àpats amb la mel com a ingredient.

Les cinc propietats principals de la mel

 1. Alt contingut en vitamines i minerals. Gràcies a les vitamines i els minerals que conté, la mel ajuda al correcte desenvolupament i creixement dels nens. A més, és un aliment perfecte per esmorzar, ja que aporta molta energia perquè els més petits vagin a l’escola amb ganes.
 2. Millora la digestió. La mel afavoreix l’activitat del sistema digestiu ajudant a la metabolització dels aliments, raó per la qual és un ingredient clau per alleujar indigestions d’estómac o el restrenyiment.
 3. Protecció del sistema circulatori i nerviós. La mel augmenta la producció dels glòbuls vermells i, per tant, protegeix el sistema circulatori i regula el sistema nerviós. També ajuda a la recuperació física i mental.
 4. Augmenta les defenses. La mel també ajuda al sistema immunitari amb l’augment de les defenses. Això fa que els nens que consumeixen mel més habitualment estiguin més protegits contra infeccions.
 5. Activitat antiinflamatòria. Qui no ha pres llet amb mel quan tenia mal de gola? Doncs això és degut a que les propietats de la mel converteixen aquest aliment en un antiinflamatori natural. De fet, s’ha utilitzat com a antiinflamatori des de fa molts i molts anys.

PUBLICITAT 

Tipus de mels i els seus beneficis

Les abelles elaboren tants tipus de mels com arbres i plantes tinguin al seu voltant. Per això existeixen tantes variacions i tipus de mel, i cadascuna d’elles té unes propietats específiques que ajuden a la nostra salut i al nostre cos.

 • Mel de til·ler: Molt recomanada pel sistema respiratori. Ajuda a produir sudoració, pel que és una sol·lució per reduir la febre dels nens. Tot i això, no és recomanable si tenen problemes cardíacs.
 • Mel de castanyer: Té efecte antibiòtic i és un tipus de mel que ajuda a prevenir i curar infeccions urinàries.
 • Mel de lavanda: Ajuda a metabolitzar molt millor el ferro i el calci dels aliments. A més a més, és la que millor va quan els nens tenen tos i mucositats.

propietats de la mel

 • Mel d’acàcia: Redueix l’insomni i l’ansietat, pel que va molt bé per relaxar als petits abans d’anar a dormir. També evita el restrenyiment.
 • Mel de romaní: Millora la circulació de la sang i la digestió. Molt recomanada si hi ha algun aliment que li ha fet mal al nen o nena.
 • Mel del bosc: Té molt de ferro, pel que és el tipus de mel ideal per als nens amb anèmia o fins i tot pels nens amb obesitat, ja que és la que té menys sucre i més minerals.

 

Com introduir la mel en l’alimentació dels nens

No es recomana el consum de la mel en nadons amb menys d’un any, ja que es relaciona amb el risc que pateixin botulisme infantil perquè el seu sistema digestiu encara és molt dèbil.

Tot i això, el consum de la mel a partir de l’any és recomanable i fins i tot molt necessari per a una correcta alimentació. I no és gens difícil incloure la mel en els diferents àpats!

Ha d’estar, com a mínim, en esmorzars i berenars, ja que són els dos moments del dia en els quals els nens necessiten més energia. Pels esmorzars es pot combinar amb el got de llet o fins i tot amb pa torrat amb una mica de mel. Pel berenar també hi ha galetes amb mel, o es poden fer casolanes!

Abans d’anar a dormir també pot ser una bona idea que el nen o nena es prengui un got de llet calenta amb una miqueta de mel, ajuda a relaxar-se i a agafar el son molt més ràpid.

 


PUBLICITAT 

➡ Consulta tots els beneficis de la poma AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.