COM MANTENIR LA CALMA A CASA

mantener la calma en casa

Consells per mantenir la calma a casa

Potser durant aquests dies veiem que a poc a poc ens va disminuint la paciència, i no només als pares i mares, sinó també als fills. Hem de pensar que és normal que els nens sentin angoixa, com ens passa a nosaltres mateixos, o fins i tot una mica de tristesa. Però tot té solució! Us donem uns quants consells per saber com mantenir la calma a casa.

mantenir la calma a casa

 

Si han de plorar, que plorin

És bo que tots tinguem l’oportunitat de demostrar tot el que sentim i esplaiar-nos amb els nostres sentiments. Sobretot els infants i més en circumstàncies així. Si necessiten plorar, que plorin, si necessiten parlar, que parlin, nosaltres hem d’estar present. Però també és molt important que, una vegada se’ls passi, recuperarin l’alegria amb jocs o entreteniment.

mantenir la calma a casa


 

Mantenir la calma entre els pares

Estar tot el dia a casa i tots junts també fa perdre la paciència dels pares i mares. I en aquest cas, hem de seguir més o menys la mateixa línia que els nens i nenes. Parlar de què sentim, com ho portem, de les nostres emocions… El nostre avantatge com a adults, és que parlant ens acabem entenent bé! Així doncs, és necessari parlar i solucionar els problemes. I sense perdre la paciència amb els menuts de casa.

mantenir la calma a casa

 

Temps lliure pels pares i mares

Sembla impossible, però ho podem aconseguir! És sa que continuem tenint una mica de temps lliure per a nosaltres mateixos, encara que sigui menys temps que abans. Podem aprofitar qualsevol moment en què els nens estiguin jugant, o fent els deures de l’escola a distància, o quan se’n vagin al llit. Tanquem els ulls i ens relaxem. Podem posar en pràctica diferents tècniques de respiració per a aconseguir-ho.

mantenir la calma a casa

 

Tècniques de relaxació pels nens

Si els pares i mares ho necessitem, ells també. Una bona manera perquè els nens i nenes  aprenguin millor a  controlar els seus estats d’ànim i sobretot els seus mals moments és amb diferents tècniques que els permetin relaxar-se i aprendre a mantenir la calma.

mantenir la calma a casa
➡  Coneix com evitar els conflictes amb els nens AQUÍ

CÓMO EVITAR CONFLICTOS CON LOS NIÑOS

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.