PER QUÈ LA FRUITA ÉS BONA PELS NENS I NENES?

Importància i benefici de la fruita pels nens

La fruita és un dels aliments més rics en vitamines i nutrients i té un munt de beneficis en els més petits. Sigui per esmorzar, berenar o fins i tot de postres, la fruita ha d’estar present cada dia en la nostra alimentació. Cadascuna de les fruites aporta un determinat nutrient o vitamina que influeix de manera molt positiva, sobretot si parlem dels nens, que encara estan en edat de créixer. Per tot això, des de Sortir amb nens us expliquem la importància i els beneficis de la fruita pels nens.

benefici de la fruita pels nens

Beneficis dels fruits del bosc

Els fruits del bosc tenen un munt de beneficis, però hi destaquen en ser rics en vitamina C, ferro i tanins, entre d’altres. Això ajuda en casos de cistitis o altres infeccions de la via urinària. A més a més, cadascun dels fruits del bosc té d’altres propietats. Les móres, per exemple, són riques en àcids orgànics.

benefici de la fruita pels nens

➡ Consulta la recepta de les tartaletes de fruits del bosc AQUÍPropietats de les maduixes

Les maduixes entrarien dins del que són els fruits del bosc, però sens dubte creiem que es mereixen un apartat totes elles, perquè solen ser una de les fruites preferides dels nens. En aquest cas, les maduixes aporten molt de ferro, magnesi, potassi i sodi. Solen estar recomanades per alleujar inflamacions o per cures depuratives.

benefici de la fruita pels nens

➡ Mira totes les postres que pots fer amb maduixes AQUÍ

 

Beneficis dels kiwis

El kiwi és una fruita ben bona i amb un gust diferent, més àcid, que queda perfecte tant per menjar sol com per a acompanyar-ho. Però el millor de tot és que el kiwi ajuda a la circulació de la sang, al creixement dels ossos, a reduir l’estrès i a combatre l’anèmia, entre d’altres, pel que és un complement perfecte en l’alimentació infantil.

benefici de la fruita pels nens

➡ Consulta la recepta del gelat de kiwi AQUÍ

 

Importància de la llimona i la llima

La llima i la llimona són fruites que no solen menjar-se soles, gairebé és impossible pels seus àcids, però que poden ser un gran complement en sucs o altres aliments, perquè són boníssims i van genial dins l’alimentació. Ajuden a la correcta hidratació i a la digestió, i també aporta vitamina C i potassi.

benefici de la fruita pels nens

➡ Mira com fer llimonada natural AQUÍ

 

Propietats del meló i la síndria

Meló i sandía, unes de les altres fruites preferides dels més petits, i no és pas estrany! A part de ser boníssimes, la síndria i el meló són fruites que aporten un munt de nutrients i vitamines A, B i C. També ajuden molt a una correcta hidratació en els nens i combat el dolor muscular.

benefici de la fruita pels nens

➡ Consulta com fer cors de síndria i meló AQUÍLa importància de les mandarines

La mandarina és una fruita famosa pel seu alt contingut en vitamina C. A més a més, també és antioxidant, fet pel qual és recomanable per evitar infeccions i altres malalties. La seva forma i el fet que estiguin dividides, fa que siguin una de les fruites més fàcils perquè els nens les mengin.

benefici de la fruita pels nens

➡ Consulta aquestes postres combinades amb kiwi i mandarines AQUÍ

 

Beneficis de la taronja

D’altra banda, la taronja, com la seva germaneta petita, la mandarina, també té un alt contingut en vitamina C i ajuda a prevenir refredats. A més a més, és molt bona pels casos d’anèmia i per reforçar les defenses del nostre cos.

benefici de la fruita pels nens

➡ Mira com fer les galetes de taronja i ametlles AQUÍ

 

Beneficis de les pomes

Com oblidar-nos de les pomes! Un tipus de fruita molt rica en fibra, vitamines, minerals… Ajuda a baixar el colesterol, reduir l’estrès, reduir el sucre, i fins i tot ajuda a aixecar-se als matins, pel que és un aliment perfecte pels esmorzars.

benefici de la fruita pels nens

➡ Consulta tota la recepta del pudding de poma AQUÍ

 

Propietats del préssec

El préssec és una de les fruites essencials per mantenir una vida i alimentació saludables. Conté i proporciona un munt de vitamines com la A, C, B1, B2 i B6. També aporta minerals i ajuda a una bona salut de la pell.

benefici de la fruita pels nens

➡ Mira com fer melmelada de préssec AQUÍ

 

Beneficis de les prunes

Les prunes són de gran ajuda per reduir l’estrenyiment, ja que tenen efecte laxant. A més, contenen vitamines C, E i K. També afavoreixen la salut en general reduint l’anèmia i els estats anímics baixos.

benefici de la fruita pels nens

 

Propietats del raïm

El raïm és ric en vitamina C, hidrats de carboni, antioxidants i fibra. També ajuda com a antiinflamatori i està reconegut per la seva capacitat depurativa. No és estrany que sigui una de les fruites que es consumeixen des de fa milers d’anys!

benefici de la fruita pels nens

➡ Consulta tota la informació sobre el raïm a Cap d’Any AQUÍEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.