LA IMPORTÀNCIA DE JUGAR EN FAMÍLIA

importancia de jugar en familia

La importància de jugar en família

Els dies que passem a casa els podem aprofitar per passar l’estona tots junts, perquè la importància de jugar en família és molta! Es reforcen lligams, gaudim, ensenyem la importància del treball en equip i, a més a més, ens divertim. Et donem totes les claus del perquè passar una estona amb els nens és imprescindible.

importància de jugar en família

Es reforça el lligam entre pares i mares i els fills

El primer de tot és que els infants reforcen lligams amb els pares i les mares. Potser ens pensem que, com a pares, ja tenim uns lligams ben forts amb els nostres fills, però amb el ritme de vida que acostumem a portar a vegades no és tan senzill. Per això, és molt important passar llargues estones amb ells i elles, conéixer-los millor.

importància de jugar en família

D’altra banda, als més petits de la casa els hi pot anar bé passar més estona amb mares i pares, i a més jugant  aprenen diferents rolls I també és tota una alegria per a ells! Els dona seguretat.

importància de jugar en família

 

La importància de fer equip

I aprendre els rols també implica saber treballar i fer equip, aprendre que tots junts és millor! Treballar en equip va bé tant per divertir-se i aprendre jugant com per millorar la capacitat de relacionar-nos. I també va bé quan sorgeixen problemes, d’aquesta manera els nens i nenes aprenen a ser més cívics i tolerants amb els altres, així com a gestionar les seves pròpies emocions i donar-li més valor al fet de compartir.

importància de jugar en família

 

Els jocs de construcció per jugar en família

Hi ha molts jocs per jugar en família, però un dels que millor funcionen per mostrar aquest reforç del lligam i de la importància del treball en equip són, potser, els jocs de construccions.

Per jugar a aquests jocs són imprescindibles les ganes de fer equip, d’escoltar i comprendre als altres. A més a més, també afavoreixen la creativitat i l’enginy dels petits. Pel que si esteu pensant a fer coses en família, podem començar per això!

importància de jugar en família
➡  Consulta com mantenir la calma a casa AQUÍ

mantener la calma en casa

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.