QUÈ ÉS L’ODONTOPEDIATRIA I PER QUÈ ÉS RELLEVANT?

Publireportatge

Per què és rellevant l’odontopediatria?

L’odontopediatria és l’especialitat mèdica dental que s’encarrega de solucionar els problemes bucodentals que poden presentar els nens des dels primers mesos de vida fins a l’adolescència.

La seva importància va més enllà del que se sol considerar odontologia convencional, com pot ser l’ortodòncia. L’odontopediatria també s’encarrega de crear uns bons hàbits d’higiene bucodental i ensenyar els nens i nenes la importància de la salut dental.

odontopediatria

És molt important que els nostres fills creixin amb un somriure bonic i saludable, i que aprenguin a tenir-ne cura com més aviat millor. I és que un problema bucodental mal curat pot desencadenar futurs inconvenients que poden acompanyar els nens una bona part de la seva vida.

En l’odontopediatria és clau un bon seguiment per detectar tota mena de problemes. De fet, és necessari que els nens i nenes vagin al dentista encara que la seva salut bucodental sigui aparentment bona.

Davant de tot això, molts pares es plantegen quina és l’edat ideal per començar a portar els nens al dentista. Com a regla general, es recomana que els nens petits vagin per primer cop a l’odontopediatra quan els hi comencen a sortir les primeres dents i mengen aliments sòlids, és a dir, al voltant del primer any.

 

Quins problemes poden sorgir a les dents dels nens i nenes?

Com a mares i pares, no ens hem d’enganyar i pensar que les dents de llet, en ser temporals, no tenen importància ni és rellevant si passa quelcom. De fet, aquestes primeres dents són tant o més importants que les definitives i hem d’anar amb molta cura, ja que poden presentar diversos problemes com les càries, els traumatismes dentals o alineacions dentals.

L’alineació dental és el creixement incorrecte de les dents, que sol estar produïda per un ús prolongat del xumet, per la succió del polze o per funció lingual anòmala. La solució per a aquests tipus de casos sol ser l’ortodòncia, tot i que sempre és millor solucionar el problema d’arrel i des del seu propi origen.

odontopediatria

Els traumatismes dentals són un dels altres problemes que poden presentar els nens petits. I és que els nens, són nens! I molts cops quan juguen i cauen es poden fracturar una dent. En aquests casos és de vital importància una visita urgent a l’odontopediatra per veure quin tipus de fractura és i com solucionar-la.

Finalment, les càries, les grans enemigues de pares i fills, ja que sol ser el primer problema que més pateix un nen petit en la seva salut bucodental. Les càries són malalties infeccioses que apareixen a causa dels bacteris que conviuen dins la boca. Els bacteris s’alimenten dels hidrats de carboni que hi ha a les dents i acaben produint uns àcids que desmineralitzen les dents; així és com apareixen les temudes càries.

 

Den clínica dental, especialistes en odontopediatria a Barcelona

Fa més de 25 anys que Clíniques Den ofereix els seus serveis d’odontologia a Barcelona, concretament a la Via Augusta. I tot i tenir varietat de tractaments com l’ortodòncia invisible o l’endodòncia, el que més treballen i en allò que són especialistes és en l’odontopediatria a Barcelona, és a dir, l’odontologia pels nens i nenes.

odontopediatria

 

Clíniques Den, experiència i passió per l’odontologia

Darrere de clíniques Den trobem als doctors Pablo Rial i Alberto Canábez. Tots dos van fundar clíniques Den amb una filosofia i metodologia concreta; la del doctor Ronald Roth i la bio estètica del doctor Robert L. Lee. Per aquells que no coneixem a fons la història de l’odontopediatria, aquests noms poden no ser massa coneguts, però els seus ideals van donar com a resultat una metodologia mèdica on el més important és elaborar un diagnòstic exhaustiu i individualitzat per a cada pacient, i posteriorment establir una bona planificació estratègica que tingui en compte tant la funcionalitat, com l’estètica i la salut articular i periodental.

odontopediatria

Així doncs, els doctors Rials i Canábez treballen cada cas d’una manera individualitzada i exhaustiva. A clíniques Den, és imprescindible conèixer a fons els petits pacients i tot el seu recorregut dental per tal de preveure possibles problemes i solucionar tota mena de casos.

 

La importància d’un bon assessorament mèdic

Així doncs, és de vital importància que els pares i mares ens deixem assessorar per autèntics professionals de l’odontopediatria. A clíniques Den tenen en compte tots aquests possibles problemes que poden patir els més petits i estableixen revisions periòdiques.

De fet, un dels èxits a clíniques Den és el programa Càries 0, amb el qual segueixen una sèrie de tractaments específics i personalitzats per la prevenció de càries. En aquest, construeixen un pla individualitzat de cada petit pacient i tenen en compte tots els seus hàbits d’higiene, la dieta i el seu entorn familiar per tal de determinar els factors de risc en l’aparició de càries. Després, els doctors especialitzats en odontopediatria elaboren les pautes que ha de seguir el nen o nena per tal d’evitar l’aparició de bacteris que formen les càries, i ho fan seguint un pla de quatre aprenentatges; la tècnica del raspallat, el tipus i quantitat de pasta dental, la higiene interproximal i la necessitat d’esbandides bucals.

odontopediatria

A banda d’això, a clíniques Den també duen a terme assessories individuals en risc de càries en nadons o tractaments preventius en àrees adaptades al bebè. Perquè fins i tot en els nens més petits poden aparèixer problemes dentals. El tractament preventiu examina l’erupció dental i fa un seguiment per tal d’evitar possibles alteracions orals. En aquest sentit, també és important les xerrades informatives amb els pares i mares per tal d’educar en l’ús del xumet i altres pautes d’higiene oral.

En definitiva, la salut bucodental dels nostres fills i filles ha de deixar-se en mans d’especialistes en odontopediatria. I a clíniques Den treballen de forma exhaustiva cada cas d’una forma personalitzada per trobar les solucions idònies per a cada nen i nena. Perquè anar al dentista també consisteix a ensenyar nous hàbits per evitar futurs problemes.

  • Pots reservar cita AQUÍ

 MÉS INFORMACIÓ