CAPBUSSA’T, APRÈN LES NORMES DE SEGURETAT A LA PISCINA

jocs de taula educatius

Ensenya als teus fills les normes de seguretat infantil a la piscina amb el joc “Capbussa’t”

Gratuït!

Les vacances escolars son a punt de començar i ara és un bon moment per ensenyar als més petits de casa com gaudir de la piscina amb seguretat. Abrisud, l’empresa líder en cobertes de piscina a Europa, presenta la seva “IX Campanya de Seguretat Infantil a la piscina” amb una proposta didàctica amb el joc “Capbussa’t”, que mostra als nens les normes bàsiques de seguretat a la piscina


PUBLICITATEl joc d’adreça a nens d’entre 4 i 10 anys i consta de dues parts, que es poden imprimir i retallar a casa, en format DINA4 o DINA3:

1) D’una banda, un tauler amb forma de piscina en el qual els menors han d’identificar fins a 70 dibuixos diferents vinculats a la seguretat infantil.

capbussa't
2) D’altra banda, 5 làmines amb 70 fitxes i 10 cartes, totes elles retallables, perquè els petits s’involucrin en el joc, des d’un bon principi.

capbussa't

El repte consisteix a identificar el major nombre de fitxes en el tauler. Per cada fitxa que els nens localitzin obtindran un punt. Per fomentar l’aprenentatge s’inclouen 10 fitxes especials, que valen 5 punts cadascuna, i que estan vinculades a unes cartes. Cada vegada que el nen distingeixi en el tauler un dels dibuixos especials (emmarcats amb un cercle vermell), obtindrà 5 punts i una carta que explica algunes de les normes a seguir a la piscina per augmentar la seva seguretat.

  • Carta 6. Abans de sortir de la piscina haig de recordar recollir les joguines, no sigui que altres nens vulguin agafar-les i caiguin a l’aigua.
  • Carta 7. Si cap dels meus amics o jo mateix estem en perill, haig d’avisar de seguida a l’adult o socorrista que estigui més a prop.
  • Carta 8.Sempre que estigui al sol han de posar-me crema i posar gorra i ulleres de sol per a protegir-me.

PUBLICITATLes il·lustracions i els textos de les 10 cartes estan dirigides als nens, per facilitar la seva comprensió:

  • Carta 1. Haig de banyar-me sempre acompanyat d’un adult.
  • Carta 2. Fins que nedi com un campió haig de posar-me una armilla homologada
  • Carta 3. Abans de banyar-me haig de dutxar-me i entrar a poc a poc a l’aigua perquè no em donin calfreds.
  • Carta 4. Ara que ja sé tirar-me de caps haig d’anar a la part més profunda de la piscina per a saltar des d’allà.
  • Carta 5. Tot i que m’encanta córrer no puc fer-ho prop de les vorades i tobogans perquè rellisquen.
  • Carta 9. Quan surti de la piscina haig de recordar-li al pare o la mare que tanquin la tanca o la coberta. Jo sóc petit i no puc obrir-les mai.
  • Carta 10. Quines ganes que tinc de nedar com un peix dins l’aigua! És la millor manera de passar-ho d’allò més bé, amb seguretat.

Ara que ja he repassat totes les normes, ja puc fer una capbussada!

 ➡  Descarrega’t i imprimeix el tauler i les fitxes AQUí

Per començar, imprimeix el joc a casa:
Per una part, trobaràs una piscina que has d’imprimir en 2 DINA4 o en un DINA3 i enganxar-los a sobre d’una superfície dura, com una cartolna o un cartró. D’altra banda, hauràs de retallar totes les fitxes que formen part d’aquest divertit joc. Per acabar, imprimeix i retalla les cartes vinculades a les fitxes vermelles, que són les que més puntuen.

Com jugar:
El joc “Capbussa’t” consta de 70 fitxes i 10 cartes. Si sou molts jugadors, imprimiu el doble de dibuixos. Per a decidir qui serà el primer, tireu un dau i començarà el jugador que hagi aconseguit el nombre més alt. A partir d’aquest moment, aneu agafant una fitxa del piló i busqueu-la dins el taulell en forma de piscina. El temps màxim per a trobar la fitxa és un minut, sempre podeu utilitzar un rellotge de sorra.
Totes les fitxes valen un punt, exceptuant les que tenen la vora vermella que valen 5 punts. Quan us surti una fitxa vermella, trieu les cartes que acompanyen a les fitxes vermelles i llegiu-les, així aprendreu a gaudir de la piscina amb seguretat, de forma divertida.


PUBLICITATEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.