ELS MILLORS JOCS DE CARTES TRADICIONALS PER JUGAR EN FAMÍLIA

Juegos de cartas tradicionales para jugar en familia

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família!

Quedar-se a casa és una bona manera de tornar a jugar amb la família, i què hi ha a gairebé totes les cases? Cartes! Per això, des de Sortir amb nens us donem un llistat dels jocs de cartes tradicionals per jugar en família. I no importa si parlem de cartes espanyoles o franceses, amb qualsevol d’elles es pot passar una estona divertida. Us animeu?


 

El mentider

Aquest és un dels jocs de cartes preferits per adults i per nens. El mínim de jugadors ha de ser de 3. Repartim les cartes, i cada jugador ha d’anar descartant grups de cartes i deixar-les al mig dient què és el que ha eliminat. Això sí! I aquí està la gràcia: pot ser que el que digui sigui mentida.

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família

Per exemple, si ha dit que ha deixat un trio de cors, potser només són dos cors i un rombe. El següent jugador pot dir si això ha estat mentida, i l’altre jugador ha d’aixecar les cartes. Si el que ha dit és mentida, s’emporta totes les cartes, si és veritat, se les emporta el jugador que l’hagi acusat. 

El set i mig

Tot un clàssic que ajuda a passar una estona divertida i a millorar les matemàtiques dels petits de casa. Les cartes que siguin sota, cavall o rei només compten mig punt, la resta compten el que valguin. Dit això, es comença repartint una carta a cada jugador, després es repartiran tantes cartes com vulguin. L’objectiu és arribar a set punts i mig. Si ens passem, quedem eliminats! Guanya qui sumi això o més s’apropi.

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família

 

Cada ovella amb la seva parella

Remenem les cartes i les repartim formant unes quatre files. Cada jugador pot aixecar dues cartes de les files que vulgui, si forma una parella, guanya! I pot continuar aixecant cartes i intentant formar parelles. Al final, guanya qui més cartes i parelles ha aconseguit.

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família

 

El rellotge

El rellotge també és un dels altres jocs tradicionals per passar una bona estona amb les cartes, a més a més, fins i tot podem cantar! Cada jugador ha de tenir un grup de cartes i les ha de deixar al mig, perquè es vegin bé, alhora que canta “as, dos, tres, quatre, cinc, sis, set, sota, cavall i rei”. Si alguna de les cartes coincideix amb el que va dient, l’ha d’afegir a les cartes que ja té. Guanya el primer que es queda sense cartes! I perd l’últim que deixa l’última carta.

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família

 

La caça

Un joc de cartes i alhora tàctica i complicitat, encantarà als nens! Consisteix a formar un grup de dues persones i pactar un senyal (rascar-se el cap, picar-se el nas…). A continuació, es donen 4 cartes a cadascun dels jugadors. La resta de cartes, es fiquen al mig i es deixen quatre cara d’alt. Els jugadors han de robar el nombre de cartes que vulgui, sempre retornant el mateix nombre de cartes que hagin robat del seu munt. Quan un dels components de la parella aconsegueixi reunir quatre cartes iguals, es fa el senyal i es diu “He guanyat!”. Però hem d’anar amb compte! Si l’altre equip reconeix la senyal i diu “Pillat”, heu perdut igualment.

Jocs de cartes tradicionals per jugar en família
➡  Consulta tots els jocs sense piles i sense pantalles per jugar amb nens AQUÍ

sin pilas, sin pantallas

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.