EXPERIMENTS AMB LLEGUMS

experiments amb llegums

Fem experiments amb llegums en família

Els experiments amb llegums és un dels clàssics per ensenyar als nostres nens i nenes el procés de creació i creixement de les plantes. Un petit experiment senzill, amb pocs materials, amb el que quedaran al·lucinats! Perquè, de fet, aquest experiment sembla màgia pels petits. T’expliquem com fer-ho! I també què i per què passa.

experiments amb llegums

 

Plantem llenties

Primer de tot començarem fent l’experiment, però què necessitem?

  • Got de vidre
  • Cotó
  • Llenties
  • Aigua

Amb només aquests materials podem crear una bonica planta. Primer de tot hem de col·locar el cotó al got, afegim aigua i després introduïm les llenties introduint-les bé al cotó. És molt important col·locar poques llenties. Si hi ha massa llenties, potser no creixeran bé per falta d’espai.

Ara, toca paciència i esperar. Podem anar afegint aigua si veiem que el cotó queda sec. I als dos o tres dies… màgia! Veurem que comencen a créixer plantes de cadascuna de les llenties.

experiments amb llegums

 

I ara arriba la part més important, l’explicació per tal d’ensenyar els nostres fills i filles el procés de creació d’una planta.

Aquest procés s’anomena germinació, que és el procés de naixement i creixement d’una planta si es donen les condicions favorables: aigua, oxigenació i temperatura adequada.

experiments amb llegums
➡ Mira experiments amb aigua dolça i salada AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.