MUSEU DE L’OLI, A LA GRANADELLA

les Garrigues amb nens

Les Garrigues, terra d’oli!

El Museu de l’Oli de Catalunya, ubicat al cor de la seu de la Cooperativa de La Granadella conté les instal·lacions i la maquinària originals del molí fundat el 1920, que va quedar en desús des de la dècada de 1986.


PUBLICITATLa seva ubicació a Les Garrigues, zona emblemàtica de producció de l’olicultura a Catalunya, permet reivindicar per aquest equipament cultural el seu paper de referència per a tot el país.

L’adequació museogràfica d’aquest conjunt patrimonial, afegeix una funció cultural, i vincula l’activitat productiva i comercial de la Cooperativa amb els projectes de desenvolupament territorial relacionats amb l’oleoturisme.

Patrimoni cultural excepcional

És un molí de referència del sector agroindustrial de l’oli de Catalunya. Hi destaquen, en aquest sentit, el bon estat de conservació del conjunt, tant de la maquinària (en condicions òptimes de funcionament), com del recinte i de les instal·lacions originals de començament del segle XX.

Cooperativa agrícola activa i productora d’oove.

El molí representa una concepció del treball i de l’economia agrària i és un exemple de continuïtat en la producció en el sector de la indústria agroalimentària, així com de versatilitat de la fórmula cooperativa per adaptar-se als canvis econòmics i socials.

El Museu s’endreça a través d’un recorregut que transcorre per cinc espais que sempre giren al voltant de l’oli i el procés per obtenir-lo:

– El vestíbul de recepció donarà la benvinguda als visitants i els donarà a conèixer les virtuts i valors de l’oli.

– L’Oliverar constitueix un espai clau en el recorregut, i en ell hi podrem conèixer el procés del conreu de l’olivera i la collita.

– Al Molí es podrà veure l’elaboració de l’oli verge extra al segle XX, des de l’entrada d’olives fins al premsat.

– La Sala de Piques és la continuació de l’espai anterior en el procés d’obtenció de l’oli verge extra, i anirà des de la decantació fins la comercialització.

– La Cooperació presenta els pagesos i les cooperatives de les Garrigues del segle XX, posant el focus en la Cooperativa de la Granadella.

 

Guardar

MÉS INFORMACIÓ

Amb nens a La Granadella

lloc

Museu de l'Oli de Catalunya
Plaça Joan Perucho, 4 (La Granadella 25177)

Comarca:

Garrigues
Telèfon:
973 133 012
E-mail:
info@culturadeloli.cat
Web:
http://www.culturadeloli.cat/?#

Més informació

Centre de Cultura de l'Oli de Catalunya
  • El Centre de Cultura de l'oli de Catalunya és un centre de difusió de l'oli on s'hi fan tallers i activitats de caràcter lúdic, cultural i turístic.
  • La visita lliure al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya és gratuïta.
Guardar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.