MUSEU ROMÀ DE PREMIÀ DE MAR

Un viatge a l’antiga Roma

Sabíeu que a Premià de Mar hi ha una vil·la romana amb un singular edifici octogonal? Es tracta d’un jaciment descobert prou recentment, l’any 2000, que, després de diverses intervencions arqueològiques, s’ha convertit en el Museu Romà de Premià de Mar, visitable des del 2023.

Museu Romà de Premià de Mar

Els elements arquitectònics que presenta l’edifici de Can Ferrerons, de naturalesa molt variada, permeten recuperar molts aspectes del món rural en època romana tardana, i alhora donar context al mateix edifici i a l’estil de vida dels seus habitants.

 

Una visita vivencial

Per mitjà d’un relat vivencial i d’un impuls tecnològic, ens trobem davant d’una proposta singular: projeccions audiovisuals amb actors, recreacions en 3D de l’espai, animacions dinàmiques i el mapatge del mosaic.

Museu Romà de Premià de Mar

La visita es fa amb una audioguia i comença al soterrani, on hi ha el jaciment. Uns llums indiquen el camí que cal seguir i es van il·luminant a mesura que avança l’explicació. El mapatge projectat sobre un gran mosaic restaurat, ens dona una idea de la bellesa que hauria de tenir l’espai i la seva riquesa cultural.

Museu Romà de Premià de Mar

La visita segueix per la zona del balneum, amb el forn i les estances dels banys a diferents temperatures. Una projecció del dominus, el propietari de la vil·la, ens guia des del que era l’entrada a l’edifici, on diferents pantalles entremig del jaciment ens expliquen la història, la vida i les feines que hi van fer els romans de l’època tardana.

Museu Romà de Premià de Mar

Després de les projeccions, amb el jaciment tot il·luminat, podem anar passejant per totes les estances i descobrir amb calma algunes peces trobades, explicacions detallades del funcionament de cada lloc, veure i tocar una maqueta a escala i observar les reproduccions de la necròpolis.

Museu Romà de Premià de Mar

En sortir, mentre pugem cap a la planta 0, podem veure de forma resumida la història de Premià de Mar des dels romans fins als nostres dies.

 
 

Activitats complementàries

A part de les visites, també s’ofereixen activitats familiars que varien cada mes. Consten de diferents tallers relacionats amb el període romà que es poden realitzar juntament amb la visita o per separat.

El primer diumenge de mes, l’entrada és gratuïta!

 

Consulteu el calendari d’activitats familiars del Museu Romà > fes clic aquí

 

Museu Romà de Premià de Mar

A més, amb una clara voluntat pedagògica, el museu disposa d’un catàleg d’activitats educatives destinades al públic escolar que difonen el patrimoni històric i arqueològic entorn l’edifici octogonal. Alguns dels tallers que formen aquesta oferta permeten transformar els nens i les nenes en arqueòlegs o artesans, aprendre de la cultura del teixit o bé conèixer els jocs amb els quals s’entretenien els nens romans.

Accediu al material didàctic adreçat a mestres i estudiants > fes click aquí

 

Museu Romà de Premià de Mar

MÉS INFORMACIÓ

lloc

Museu Romà de Premià de Mar
Carrer de la Vil·la Romana, s/n (08330 Premià de Mar)

Comarca:

Maresme
Mòbil:
662 418 676
E-mail:
museuroma@premiademar.cat
Web:
https://museuroma.pdm.cat/

Horari

Horari habitual:
De dimecres a divendres: de 10 a 14 h
Dissabtes, diumenges i festius: de 10 a 14 h i de 16 a 18:30 h

Horari de Setmana Santa, juliol, agost i Nadal:
De dimecres a diumenge: de 10 a 14 h i de 16 a 18:30 h

Tancat el 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener.

Horari d’atenció telefònica i reserves:
De dimecres a diumenge: de 10 a 14 h

Horari dels passis:
Matins: 10-11:15 h, 11:15-12:30 h, 12:30-13:45 h
Tardes: 16-17:15 h, 17:15-18:30 h

Visites concertades tot l’any al telèfon 662 418 676

Més informació

  • Reserva les entrades pels tallers familiars

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.