MUSEU DE L’AIGUA DE LLEIDA

Descobreix la ciutat de l’aigua!

El Museu de l’Aigua de Lleida ens endinsa en l’íntima relació entre Lleida i l’aigua. La ciutat, situada vora el Segre i envoltada de boira  mig hivern, conserva espais i construccions magnífiques relacionades amb l’aigua.


PUBLICITATPodeu visitar dos d’aquests espais:

1.- El campament de La Canadiense: recinte situat al costat del canal de Seròs i construït per La Canadiense, una empresa que es dedicava a fer llum a partir de l’aigua del Segre. D’això en fa gairebé 100 anys, quan un enginyer americà, el Dr. Pearson, vingué a Catalunya per portar-hi l’electricitat. Tot això i molt més ho podeu descobrir a l’exposició “La força de l’aigua: el Dr. Pearson i les obres de la Canadiense a Lleida”.

El campament de La Canadiense acull també l’exposició “Aigües del món, un món d’aigües”, que mostra la col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món, que han portat persones que viatgen i que han contribuït amb una mostra de l’aigua del lloc on han estat. L’exposició ens fa reflexionar també sobre la necessitat de beure i la importància de l’aigua pel cos humà.

2.- El dipòsit del Pla de l’Aigua: antic dipòsit d’aigua de la ciutat, construït a finals del Segle XVIII per donar aigua potable als habitants de Lleida. L’aigua, aleshores, no arribava a les cases, sinó que s’havia d’anar a buscar a les fonts monumentals que es van construir també en aquella època, i que encara es conserven.

Activitats familiars

El Museu de l’Aigua us proposa visites guiades gratuïtes als espais del museu i a les rutes de l’aigua que es programen al llarg de l’any.

Al campament de La Canadiense teniu visites tots els dissabtes i diumenges a les 12 hores. Al dipòsit del Pla de l’Aigua, cada segon dissabte de mes, a les 12 hores. Per aquesta visita cal inscriure’s prèviament.

MÉS INFORMACIÓ

Museu de l'aigua

Més informació

Horaris
  • Campament de La Canadiense
  • Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida
  • De dimarts a diumenge i festius, d’11 a 14 hores
Dipòsit del Pla de l’Aigua
  • C. de Múrcia, 10 (pl. del Dipòsit) 25002 Lleida
  • Dissabte, diumenge i festius, d’11 a 14 hores

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.