MUSEU DE L’ESTAMPACIÓ, A PREMIÀ DE MAR

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar,  conserva i ofereix un importantíssim fons de dissenys originals, mostres d’estampats, eines i maquinària, que permeten resseguir les tècniques usades des del segle XVIII fins als nostres dies..

La primera fase de l’exposició permanent està dedicada a l’estampació tèxtil on s’exposen les conegudes robes d’indianes que van impulsar l’economia i la industrialització de Catalunya a partir del segle XVIII.

També s’exposa una passarel·la amb models que recreen l’evolució de les robes i motius estampats. En el segon àmbit descobrim els secrets de la química del color des de l’antiguitat fins als nostres dies.

En el Museu es poden fer visites a les seves instal·lacions, tant les sempre visibles com les que tenim ocultes. Per tal de donar a conèixer el seu fons, veurem l’exposició permanent i també els seus magatzems, on ens podrem fer una idea del funcionament d’un museu i conèixer la feina de documentació i conservació que s’hi fa.

 
MÉS INFORMACIÓ

Visita el Museu de l'estampació amb nens

Fàbrica del Gas. Joan XXIII, 2-8 (08330 Premià de Mar) (Maresme)

Comarca:

Maresme
Latitud i Longitud:
41.4885134, 2.350565
Telèfon:
93752 91 97

Més informació

  • L’edifici on s’ubica el Museu és l'antiga fàbrica del gas de Premià de Mar, edifici d'estil modernista i neoclàssic, construït el 1884. És l'única fàbrica de gas d'hulla que resta d'empeus, a Catalunya, i va ser rehabilitada l’any 2002 per acollir el Museu.

Com arribar-hi

  • Autopista C-32 (sortida 9 Premià).
  • Carretera N-II (entrada Carretera Premià de Dalt)
  • Renfe: direcció Mataró (al costat de l'estació i la platja.
  • Autobusos Casas (línia de Barcelona)

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.