MUSEU DALÍ A FIGUERES

museus d'artistes a Catalunya

Visita al Museu Dalí a Figueres en família!

L’artista Salvador Dalí és tota una icona a Catalunya i a la resta del món. Va ser escriptor, pensador, pintor i decorador, tot amb un estil surrealista que el va caracteritzar i que encara el caracteritza amb les obres que ens ha deixat.


PUBLICITATDe fet, fins i tot el Museu Dalí és una obra en si mateixa. Des de Sortir amb nens us expliquem què i com veure tot el museu amb els nens. Perquè és important que els més petits també coneguin a aquest artista!

museu dali

 

Els orígens del Museu Dalí

La història d’aquest museu comença quan l’alcalde de Figueres de principis dels anys 60, Ramon Guardiola, demana a Salvador Dalí una obra seva per al Museu de l’Empordà. I Dalí va decidir que més que una obra donaria un museu sencer per a Figueres, lloc on va néixer.

Salvador Dalí va decidir que el lloc idoni on construïr el museu hauria de ser l’antic Teatre Municipal, que va ser destruït per un incendi al final de la Guerra Civil i del que només quedava l’estructura. La inauguració del Museu Dalí va tenir lloc el 28 de setembre de 1974, amb un estil clarament dalinià, ja que l’artista va intervenir en tots i cadascun dels detalls del disseny de l’edifici.

 

Visitar el Teatre-Museu Dalí

Avui dia el Teatre-Museu Dalí s’ha convertit en una clara representació de l’estil surrealista de l’artista, tant per fora pel seu estil arquitectònic, on predomina la famosa cúpula amb els elements decoratius dels ous, com per dins per les obres que acull de Salvador Dalí.

Des de la seva inauguració el museu s’ha estat ampliant per anar agrupant més obres. A dins es poden veure moltes de les escultures i quadres de Dalí .

El museu en si mateix pot ser un lloc curiós alhora que divertit per als més petits, i una bona manera de ensenyar-los el museu és preguntant què veuen als quadres o què senten, una manera de reflexionar amb ells.

➡ Compra les entrades pel Teatre-Museu Dalí AQUÍ

 

L’exposició Dalí · Joies

Dins el Museu Dalí també es pot visitar la part de Dalí · Joies, on es poden veure les 39 joies de la col·lecció Owen Cheatham. I no només això, també formen part d’aquesta exposició els dibuixos i pintures que va realitzar l’artista per dissenyar aquestes joies.

 

La Casa-Museu i el Castell Gala Dalí

Sortint de Figueres podem visitar els altres dos llocs icònics de la vida de Dalí. La Casa-Museu de Salvador Dalí es troba a Portlligat, a uns 40km de Figueres aproximadament.

Visitar-la junt amb el Museu Dalí és una bona oportunitat per conèixer encara més les obres i la vida de l’artista. Aquesta casa va ser l’únic habitatge estable en la vida de Dalí i tot el seu estil es veu en qualsevol part de la construcció.

A la Casa-Museu es poden visitar la majoria de les sales i es veu el dia a dia de Dalí, també té grans jardins empedrats amb el seu toc personal amb les escultures d’ous, tal i com també hi ha al museu.

➡ Compra les entrades per la Casa-museu Dalí AQUÍ

D’altra banda, a Púbol es troba l’últim element del triangle dalinià amb el Castell Gala Dalí, una construcció d’estil medieval que va erigir l’artista com a lloc de descans i refugi de la seva dona, Gala. Un autèntic castell com els dels contes, però fet realitat.

➡ Compra les entrades pel Castell Gala Dalí AQUÍ


PUBLICITAT➡  Consulta altres museus a Girona per anar amb nens AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.