LA COLÒNIA VIDAL, A PUIG-REIG, AL BERGUEDÀ

Com es vivia en una colònia tèxtil?

El Museu de la Colònia Vidal de Puig-Reig explica com era la vida i el treball en una colònia tèxtil, especialment, a la primera meitat del segle XX. Es fa un recorregut per l’interior de la Colònia on es pot veure tot el patrimoni que s’ha conservat fins ara en la seva totalitat.

Tots els caps de setmana i festes entre setmana, a les 11 del matí es fa una visita guiada. En aquesta visites podem veure diferents espais de la colònia, com ara un pis d’una família obrera; una botiga, per explicar com era el funcionament de les botigues a la colònia, la primera sucursal de la Caixa de Manresa, la biblioteca, l’escola dels nens… etc.


PUBLICITATTambé es fa una visita a la fàbrica on es poden veure les fonts d’energia, els elements bàsics de l’aprofitament de l’aigua: resclosa, canal, turbines- la màquina de vapor (turbina i màquina de vapor) i una sala amb màquines que permet explicar el procés tèxtil, el procés de transformació del cotó – obridora, continues de filar, telers de garrot…

La visita serveix per fer-se una idea clara de com era una jornada de treball o de lleure a Colònia Vidal de Puig-Reig.

També hi ha la possibilitat de fer una visita reduïda, en la qual es pot veure un audiovisual, una exposició permanent que mostra com era la vida d’una treballadora i un treballador en una colònia tèxtil, la biblioteca i l’escola dels nens.

MÉS INFORMACIÓ

Colònia Vidal

Carretera C-16, km.78Pl. Puríssima, s/n08692 Puig-reigBarcelona

Comarca:

Berguedà
Latitud i Longitud:
41.9442970, 1.880720
Telèfon:
93 829 04 58

Més informació

Horaris
  • El Museu de la Colònia Vidal està obert de 10 a 14 hores.
  • Durant el mes de Juliol, tanquen els dillluns.
  • El mes d'Agost, es fa la visita guiada cada dia a les 11 del mati.
  • TANCAT: 24 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.