CENTRE DEL PEIX DE MERCABARNA, A BARCELONA

centre del peix

Un espai museogràfic únic a tota Espanya

El Centre del Peix (CIP) descobreix a través de diversos àmbits, el recorregut que segueix el peix des que es pesca fins que arriba a la taula, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte al nen i les seves famílies i promocionar-ne el seu consum.


PUBLICITATEl programa Creix amb el Peix, consisteix en una visita comentada per monitors especialitzats al Centre Interactiu del Peix de Mercabarna i un dinar-tasteig saludable a base de productes del mar al Mercat Central del Peix.

Els nens i nenes descobreixen el procés pel qual passen peixos i mariscs des de la seva captura al mar fins l’arribada a la taula.

Aquesta iniciativa està impulsada pel Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona i Província, conjuntament amb Mercabarna, i té la voluntat de promoure els bons hàbits alimentaris i els beneficis del consum regular de peix en el creixement dels infants.

Creix amb el Peix, és un programa educatiu pensat per als nens i les nenes de Cicle Mitjà i Superior de Primària.

Aquesta activitat acosta als infants al món del peix des d’una perspectiva actual i interdisciplinària, des de la biologia i l’ecologia fins a la cuina i el paladar.

L’objectiu principal que es persegueix és afavorir uns hàbits alimentaris saludables, amb la presencia suficient de peix a la dieta, d’acord amb les recomanacions de la Dieta Mediterrània.

M’agrada el peix!

El recorregut comença amb la visita als diferents àmbits del Centre del Peix.

Els nens i nenes es familiaritzen amb la piràmide dels aliments amb enginyoses i divertides propostes interactives.

La segona part de l’activitat es desenvolupa al Mercat Central del Peix de Mercabarna i es completa amb la visita a instal·lacions on es treballa amb els productes pesquers, com depuradores de bivalves com musclos i ostres,  i sales de manipulació.

“M’agrada el Peix” és la tercera part de l’activitat que compta amb un dinar tradicional i saludable a base de peix.

Aquest simpàtic i saborós àpat a base de peix ben fresc se celebra en un dels establiments del Mercat Central que es reserva exclusivament per als grups escolars.

A través de la potenciació dels sentits i de diferents jocs, s’experimenta amb el món del peix i es recorren diferents escenaris que integren la cadena de comercialització.

El principal objectiu del centre és promoure un major coneixement dels productes de la pesca i allò que afecta a aquest món entre el públic jove, sobretot, els infants de Primària. Alhora, vol incidir en el canvi d’hàbits de consum i compra de les seves famílies per a que incorporin el peix a les seves dietes, a través de la campanya Creix amb el Peix.

Guardar

MÉS INFORMACIÓ

Centre Interactiu del Peix

C/ Major 74 / Mercabarna. 08040 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3312418, 2.112642
Telèfon:
933 36 37 11
E-mail:
info@centreinteractiudelpeix.org
Web:
http:// www.centreinteractiudelpeix.org/?#

Més informació

Com es concerta el dia i l'hora de visita per a escoles?
  • És molt senzill. Es pot fer per telèfon trucant al 93 556.76.76 o bé 93 336.37.11 de 9 a 13h., de dimarts a dissabte, o bé per Internet (info@centreinteractiudelpeix.org) i us informaran de la disponibilitat d'horaris i dies per fer la vostra reserva.
Horaris
  • Agost: Tancat
  • Setembre –Maig: Obert el primer dissabte de cada mes
  • Horari visita: D’11 a 12.30h

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.