EL MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES, A CORNELLÀ

On l’aigua viu. On vius l’aigua.

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir així Barcelona.

Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió.


PUBLICITATAixí doncs, el Museu és també, al mateix temps, una indústria en funcionament, un lloc on passat i present s’entrellacen sobre un substrat comú: l’aigua subterrània.

Però per sobre de tot, el Museu és un espai viu, concebut perquè hi aflorin les diverses manifestacions i aproximacions a l’aigua, a través d’una oferta d’exposicions i activitats per a tots els públics.

Visites comentades

Diumenges i festius (excepte dilluns) a les 11h en castellà i a les 12h en català

Descobreix els secrets de la Central Cornellà, una instal·lació centenària d’extracció i distribució d’aigua, encara avui en funcionament. Al llarg d’un agradable passeig podreu visitar una zona habitualment tancada al públic que ara et permetrà conèixer els pous de la central, porta d’entrada a les aigües subterrànies de l’aqüífer del Llobregat. El més emblemàtic de tots ells és el pou Fives Lille, construït el 1905 i on encara avui s’extreu aigua a més de 30 metres de profunditat.

museu agbar de les aigües

Després, recorre l’edifici modernista d’Amargós i Samaranch on s’allotjava la maquinària original de la Central i on avui a més s’hi troba l’exposició permanent del museu. Descobreix en el seu interior els diversos elements originals de la instal·lació hidràulica de vapor que permetia, des de l’any 1909, l’extracció i el bombament d’aigua a la ciutat de Barcelona.

Durada aproximada: 50 minuts

Preu: Gratuït amb l’entrada al Museu

Places limitades, no es fan reserves

La màquina de vapor

Diumenges i festius (excepte els dilluns) a les 13 hores

Els diumenges podreu veure com giren el volant d’inèrcia i el regulador de Watt, com es mouen les vàlvules i els pistons d’una de les màquines de vapor de la Sala de l’Electricitat del Museu.

museu agbar de les aigües

Veniu a descobrir el funcionament d’aquesta espectacular obra d’enginyeria de començament del segle xx.

Preu: Gratuït amb l’entrada al Museu

Places limitades, no es fan reserves

Racó de lectura

El Museu Agbar de les Aigües ha habilitat un espai perquè les famílies puguin passar una bona estona llegint un ampli ventall de llibres infantils en diversos idiomes, amb l’aigua com a fil conductor.

Horari: Obertura del museu només els caps de setmana. Gratuït

MÉS INFORMACIÓ

El Museu Agbar amba nens

Ctra. de Sant Boi, 4-6 (Cornellà de Llobregat - Barcelona)

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.3556620, 2.061570
Telèfon:
93342 35 38
Web:
http://www.museudelesaigues.com/?#

Més informació

Horaris

  • Horari d’hivern (del 21 d’octubre al 20 de març de 2014): De 10 a 18 h, de dimarts a dissabte.
  • Horari d’estiu (del 21 de març al 3 d’agost i del 2 de setembre al 20 d’octubre de 2014): De 10 a 20h, de dimarts a dissabte
  • De 10 a 14 h, diumenges i festius (excepte els dilluns).
  • Tancat l'1 de gener, el 25 de desembre i tots els dilluns (festius inclosos).
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.