MESURES DE SEGURETAT INFANTIL A LA PLATJA

seguridad infantil en la playa

10 consells per assegurar la seguretat infantil a la platja

Ara que ja estan aquí les vacances d’estiu és temps de gaudir del bon temps i de la platja, però s’ha d’anar amb compte! Sobretot si parlem de nens petits. Hem de tenir presents totes les mesures de seguretat infantil a la platja per tal d’evitar possibles accidents i passar una bona estona sense cap ensurt. Per això, aquí us donem els 10 consells imprescindibles a l’hora d’anar a la platja amb els nens.

seguretat infantil a la platja

  1. Vigilància constant. Els nens són nens, i sempre estan en moviment continu. És important que tinguin el seu espai perquè puguin córrer, jugar i gaudir de certa llibertat, però també és necessari que els pares estiguin alerta, sobretot en la platja. És clau vigilar si la zona de la platja on estem pot tenir perill d’animals com meduses o llocs on poden fer-se mal els nens.
  2. Platges amb socorristes. Els socorristes són els principals encarregats de la seguretat a la platja, per això és molt important assegurar-nos què la platja on estem tingui el nombre de socorristes adequat i que aquest compti amb el material necessari en cas de perill.
  3. Els inflables són perillosos. Els inflables que tant es veuen en piscines i platges poden ser molt perillosos a causa de les onades fortes. Si el nen o nena està al damunt i ve una ona gran, pot córrer perill d’ofegar-se. Per això, el millor és divertir-se i banyar-se d’una altra manera i no fer servir inflables.
  4. Armilla salvavides o derivats. Una armilla salvavides infantil sempre pot anar bé per a aquells nens que no saben nedar o que potser encara no ho dominen tant. També estan els maniguets, que a més a més dóna més sensació de llibertat.
  5. Compte amb els menjars abundants. Un menjar abundant a la platja va malament tant per les altes temperatures com per després anar a nedar. Si bé és cert que podem evitar el tall de digestió remullant-nos a poc a poc abans d’entrar al mar, és més probable que patim aquest tall si el menjar és abundant.
  1. Utilitzar sempre crema de sol. És imprescindible que els nens tinguin una protecció solar adequada i que es respecti sempre el temps que s’ha d’anar ficant la crema. A més, també caldria utilitzar gorretes per protegir el cap del sol.
  2. Mantenir una bona hidratació. Un dia a la platja també vol dir un dia amb un extra d’hidratació! Sempre s’ha de tenir aigua fresqueta a mà i si mengem fruita com la síndria o el meló molt millor.
  3. Fer cas dels socorristes i les banderes de la platja. Els socorristes vetllen per la seguretat de tothom a la platja, i s’ha de fer cas de les normes i les recomanacions que diuen. També és molt important fixar-se en el color de les banderes de la platja i no saltar-se mai aquesta normativa.
  4. Conducta PAS i maniobres de reanimació. És un dels punts més importants i potser el que menys es posa en pràctica. Tant nens com adults han de saber que han de trucar al 112 en cas de perill i avisar al socorrista. Però, a més a més, és molt important que coneguin la tècnica RCP, Reanimació Cardiopulmonar. Això pot salvar moltes vides.
  5. En cas de perill, confiar en els professionals. En cas d’algun ensurt o situació de perill, és imprescindible que deixem treballar tranquil a l’equip de professionals. Ells saben què han de fer i intentar ajudar-los pot fer que ens interposem al seu treball.

 

➡  Consulta també les 10 mesures de seguretat infantil a la piscina AQUÍ

10 medidas de seguridad en la piscina

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.