10 CONSELLS PER ESCOLLIR LES COLÒNIES DELS NENS

escoger las colonias de los niños

Com escollir les colònies dels nens?

Quan comença l’estiu molts pares i mares apunten als seus fills a campaments o colònies, i és una de les millors opcions! Els nens es relacionen, s’ho passen bé, aprenen i gaudeixen d’activitats a la natura. Però un dels problemes arriba quan és l’hora d’escollir les colònies dels nens.


PUBLICITATDes de Sortir amb nens, us donem uns quants consells per triar el tipus de campament adequat per als teus fills.

10 CONSELLS PER ESCOLLIR LES COLÒNIES DELS NENS

  • Què li agrada al teu fill? Aquesta és la primera pregunta que ens hem de fer. Què els agrada als nostres fills? La ciència, l’esport, els contes, el teatre… Segur que tenen un hobby, i escollir les colònies tenint en compte això és molt important.
  • La temàtica de les colònies. Relacionat amb el primer punt, hem de buscar temàtiques adients als gustos i preferències dels nens. Si a les colònies es practiquen les activitats que mes agraden als nens, segur que hi voldran anar amb moltes més ganes. Actualment hi ha centenars d’ofertes de colònies, i moltes tenen temàtiques concretes com l’esport o el teatre. Només s’ha de buscar bé!
  • Companys de colònies. A les colònies faran molts amics i amigues, però si a més a més també hi va algú conegut o fins i tot els germans, és una bona manera perquè tinguin més ganes. Aquest punt s’ha de tenir molt en compte a les primeres colònies d’un nen o nena, ja que normalment prefereixen anar amb nens que ja coneixen i sentir-se acompanyats.10 CONSELLS PER ESCOLLIR LES COLÒNIES DELS NENS
  • Activitats a l’aire lliure. L’estiu ha de ser l’època de l’any per gaudir de l’aire lliure, la natura i el sol. Moltes colònies basen les seves activitats en la connexió amb la natura, un tret que va molt bé per ensenyar als nens la importància d’aquesta. A més a més, és com millor s’ho passen i viuen veritables aventures!
  • Diversió i aprenentatge. Diversió i estiu gairebé són sinònims. Però també s’ha de repassar una mica. I no cal que sigui amb deures! Hi ha colònies que inclouen jocs d’aprenentatge per tal de combinar diversió amb una mica de repàs del que s’ha fet a l’escola. Un exemple són els campaments d’idiomes.
  • A quina distància de casa és millor? Les colònies van genial per donar-li una mica d’independència i autonomia als nostres fills, però també és necessari tenir en compte la distància. Si passa qualsevol cosa, la distància és un factor clau. Sempre és millor que els nens estiguin a unes dues hores com a molt.

10 CONSELLS PER ESCOLLIR LES COLÒNIES DELS NENS

  • Duració de les colònies. Això dependrà molt del nen o nena. Si són les seves primeres colònies, una recomanació és que l’estada no sigui de més d’una setmana. D’altra banda, si veiem que els nens gaudeixen i ja estan acostumats, poden anar 15 dies o fins i tot una mica més.
  • Valoracions d’altres mares i pares. Punt molt important! Consultar totes les valoracions de les colònies que tinguem a la llista. Així podem veure com ho van viure els nens, les opinions dels pares i mares i fer-nos una idea de com funcionen.
  • Altres factors com el menjar. Pot semblar un factor secundari, però no ho és. Els nostres fills i filles passaran molts dies fora de casa, i l’alimentació sempre és important per als nens. Algunes colònies inclouen informació de què es cuina, quins ingredients s’utilitzen, etc. I aquesta informació addicional pot ser de gran ajuda per acabar de decidir-nos.

10 consells per escollir les colònies per nens

  • Demanar informació prèvia. A més informació, molt millor! No ens hem de sentir pesats o pesades, estem parlant dels nostres nens. Així que si les colònies tenen algun telèfon o correu electrònic de contacte, demanem informació!

➡ Mira els consells per motivar als nens amb els deures d’estiu AQUÍ


PUBLICITATEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.