COM ES FA EL SABÓ?

Fem sabó a casa

Què us sembla aprofitar l’oli que hi ha per casa per fer-hi sabó? És una bona manera de reciclar i de no contaminar. A més, el sabó que fem a casa no tñe cap susbtància perjudicial, tot al contrari! És molt millor per a la nostra salut, ja que sabrem segur què és el que porta. Des de Sortir amb nens us expliquem com es fa el sabó.

com es fa el sabó

Ingredients per fer el sabó

Per fer el nostre sabó de manera natural necessitem aquests ingredients principals:

  • Oli, uns 2 litres.
  • Aigua, uns 2 litres.
  • Sosa càustica.
  • Espècies o infusions de plantes.

PUBLICITATL’oli pot ser reciclat o el podem comprar de nou. Però hem de tenir en compte que si el que utilitzem és reciclat estarem aprofitant-ho en comptes de llançar-ho i contaminar l’aigua. A més a més, és molt millor que la base per fer el sabó sigui ben grassa.

com es fa el sabó

 

Fem el sabó

El primer de tot, hem de diluir la sosa càustica a l’aigua, però hem d’anar a poc a poc i amb molt de compte! Després d’esperar unes hores aconseguirem l’anomenat lleixiu càustic.

Aboquem lentament l’oli al lleixiu càustic. Remenem en la mateixa direcció durant tota l’estona per a no fer malbé el sabó. Quan la barreja de l’oli i el lleixiu estigui a una temperatura de 40℃ és el moment de ficar-hi les espècies o les infusions de plantes com a colorant i per donar-li una bona olor al sabó.

Una vegada ho tenim tot llest, ho aboquem als motlles i esperem un mes a que el sabó es posi dur.

com es fa el sabó

 

Recomanacions per fer el sabó

És important tenir en compte que la sosa càustica és molt corrosiva i pot fer mal a la pell. Per tant, hem d’utilitzar guants per tal de no tocar-la directament.

D’alta banda, la quantitat de sosa càustica dependrà del tipus de sabó que volem. Si volem fer-lo servir per neteja, amb mig kilo de sosa n’hi haurà suficient. Però si és per la pell o productes cosmètics necessitem menys, uns 400 grams.

Tot i que utilitzem colorant, no quedarà un sabó tan brillant com el de les botigues, però si farà molt bona olor! Depenent del color o del olor que volem aconseguir, hem de fer servir un tipus d’infusió un altre.

 


PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.