VAIXELLS DE JOGUINA AL MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA

Vaixells de joguina (1870-1939)

Fins al 9 de gener de 2017
De 10 a 20 hores tots els dies de la setmana
Naus de les Drassanes – Museu Marítim de Barcelona

L’exposició “Vaixells de joguina”, recull més d’un centenar d’objectes de la col·lecció privada de l’arquitecte mallorquí Antoni Juncosa i Aysa i està considerada com una de les més importants d’Europa.

Està formada per més de quatre-centes peces, que daten d’entre finals de segle XIX i primera meitat del segle XX. A l’exposició se’n podrà veure una selecció de 127 peces.

La mostra té com a objectiu apropar la cultura marítima a través del lleure infantil i revalorar la joguina com a document històric, subratllant la importància de les joguines fetes i construïdes al nostre país.

A més, dels vaixells de la col·lecció Juncosa, es podran veure peces del Museu del Joguet de Catalunya, el Museu Etnològic de Barcelona, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Museu Marítim de Barcelona, així com objectes d’altres col·leccionistes particulars.

Vaixells de joguina fa un recorregut per diferents àmbits expositius, entre els quals destaquen dos: Les ciutats i les fàbriques, i Mestres d’aixa de butxaca. El primer, posa en valor els vaixells fabricats a l’estat espanyol, principalment al País Valencià, on es va desenvolupar una important indústria de la joguina. A Barcelona, i especialment el barri de Gràcia, s’aglutinava gran part d’aquesta indústria, dedicada en la seva major part a la producció de joguines metàl·liques. L’àmbit Mestres d’aixa de butxaca presenta les joguines construïdes en l’entorn familiar amb materials quotidians com: suro, closques, troncs…

Vaixells de joguina també inclou fotografies provinents de diversos arxius catalans, i tres audiovisuals que expliquen com es fabricaven els vaixells de joguina antigament i avui en dia.

A voltant de l’exposició s’han organitzat activitats infantils durant el cap de setmana com els tallers:

El bot de vent

Per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Vine a fer el teu bot de vent, un petit vaixell que navega amb l’impuls de l’aire d’un globus. Després de construir el vaixell farem una regata amb tots els participants per veure quina és el més ràpid de tots. Aquest taller s’inclou dins el programa de tallers de vaixells de joguina.

Vaixells estampats

Per a nens de 8 a 12 anys

Vine a fabricar-te segells de diferents tipus de bucs i de veles i fes-te la teva flota de vaixells!

Una manera de fer-te els teus vaixells és amb segells de goma, que els podràs estampar sobre la superfície que vulguis. Aquest taller té dues parts: en la primera ens farem els segells de goma de diferents tipus de bucs i de veles i, després, sobre un paper, estamparem els nostres vaixells.

En paral·lel, l’MMB organitzarà una inauguració infantil, el dimecres 29 de juny a les 17.30 hores, adreçada a les famílies, amb visites autoguiades i tallers de vaixells.

La mostra compta amb elements en braille per a persones amb discapacitat visual, a més de dos espais tàctils: la reproducció d’un cotxe de pedals i un cavall de cartró, i reproduccions de vaixells originals exposats.

Preu: 7 € (inclou entrada al Museu i a totes les exposicions temporals)

MÉS INFORMACIÓ

Museu Marítim de Barcelona

Av. de les Drassanes, s/n08001 Barcelona
Latitud i Longitud:
41.3751900, 2.175800
Telèfon:
933 42 99 20
E-mail:
reserves.mmaritim@diba.cat
Web:
http://www.mmb.cat/?#

Més informació

Com arribar-hi
En metro: L3 Estació Drassanes (sortida per Portal de Santa Madrona) En autobús: 14, 18, 36, 38, 57, 59, 64 i 91 Per a més informació de les activitats i reserva de plaça, podeu trucar al telèfon 93-42 99 29 o bé enviar un e-mail a l’adreça reserves.mmaritim@diba.cat
Horaris del Museu Marítim
De dilluns a diumenge, de 10 a 20 hores

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.