MÀGIC MÓN DEL TREN, A SANTA EUGÈNIA DE BERGA, OSONA

Impressionant!

El Centre de modelisme ferroviari és únic a Espanya i uns dels més importants d’ Europa. Es troba ubicat en un edifici de 1000 metres quadrats dividit en tres plantes, a Santa Eugènia de Berga.


Planta Baixa: Recepció i zona de descans

Exposició de la col·leccióamb 1.750 locomotores i 3.500 vagons; objectes relacionats amb el món del ferrocarril, diorames d’ambient ferroviari, cases de nines, reproduccions de botigues en miniatura.

La visita al centre s’inicia en un gran sala on s’exposa una mostra amb 750 locomotores i 3.500 vagons a escala HO (1:87) classificats per països. La col·lecció de trens correspon a la casa centenària Märklin, excepte algunes peces – bàsicament de tren espanyol – que s’han considerat interessants i que no fabrica la marca alemanya.

Primer pis: Màgic món del tren

250 m2 de maqueta d’escala converteixen aquesta planta en la més màgica, única, i espectacular de tot el recinte.

En aquest primer pis es troba l’essència de tot el museu. Quan entrem ens quedem meravellats de la quantitat de escenaris diferents que hi ha. No sabem per on començar, ens falten ulls per observar…a cada centrímetre quadrat de la maqueta hi trobem un detall per veure…i comentar!

Per a la construcció d’aquesta maqueta s’han requerit  més 15.000 hores de treball,  1000 metres de via, 660 edificacions, 6000 arbres, 8000 “persones”, i 2000 punts de llum, entre molts altres elements com fusta, guix, ferro, suro etc.

La maqueta transmet un munt de sensacions. El tren és la base de la maqueta però per allà on passa hi trobem diferents escenaris ambientats amb tots els detalls.

Màgic món del tren

A primer cop d’ull hi trobem una ciutat (Barcelona) es reprodueix un port

Màgic món del tren

i un passeig marítim amb palmeres i alguns dels monuments més coneguts de la ciutat.

També hi trobem la Costa Brava, platges, penyasegats i pins mediterranis.

Màgic món del tren

Hi ha una desfilada animada per més de 1.000 persones.

Hi ha una estació de trens construïda a dos nivells.

Hi ha zones agrícoles, camps de conreu, granges i fins i tot una recreació amb certs aires holandesos: molins de vent enmig de canals, una mar de tulipes, 2.000 girasols, i variades plantacions gaurnides amb diminutes flors.

Màgic món del tren

Hi ha un gran parc d’atraccions, i també un ferrocarril de via estreta. Un dels principals atractius ferroviaris és el tren aeri que envolta tot el parc (un model que reprodueix l’existent a la ciutat Alemanya de Wuppertal)

Màgic món del tren

Al costat de les atraccions hi ha un Parc temàtic al més pur estil de Jurassic Park: les figures d’animals prehistòrics creen un ambient inquietant i sorprenent.

Màgic món del tren

La indústria també hi és representada a la maqueta: un important complex siderúrgic, pous miners, vagons carregats amb carbó…

Un altre dels indrets industrials destacats és el port de mercaderies.

També destaca un paissatge alpí: un tren cremallera  s’enfila fins a la base d’un massís escarpat i els telefèrics  s’encarreguen d’animar una important estació d’esquí on podem descobrir detalls increïbles.

Màgic món del tren

Les carreteres i els carrers tenen vida pròpia.

Màgic món del tren

La il·luminació és un atractiu més de la maqueta. Es fa de nit, i es fa de dia donant un toc màgic a tota la sala.

Segon pis: Condueix el teu tren

Aquesta zona, encara en construcció, comptarà amb una maqueta d’escala 1 (1/32) que podrà ser visitada per tots els públics. A més es vol organitzar un “club escala 1”, que donarà dret, amb reserva prèvia,  a que els seus membres puguin conduir les seves locomotores.

Hi haurà, també,  l’exposició de la col·lecció particular de trens d’escala 1 (1/32) de Josep Arumí Bou i de Josep M. Dot Bres.

 MÉS INFORMACIÓ

Màgic món del tren

c/ Catalunya, 9 (08507 Santa Eugènia de Berga)

Comarca:

Osona
Latitud i Longitud:
41.9054840, 2.279811
Telèfon:
93 883 51 30
Web:
http://www.magicmondeltren.com/?#

Més informació

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.