MUSEU DE LA MÚSICA DE BARCELONA

La música amanseix a les feres?

La relació entre els nens petits i la música és gairebé especial i màgica. Sense adonar-se’n, els més petits la utilitzen com a mitjà de comunicació, expressió i aprenentatge.
Una manera d’apropar-los a aquest món musical és fent una visita al Museu de la Música.


PUBLICITATEl museu permet descobrir la història de la música des dels seus orígens fins a l’actualitat, fent una viatge també a través de les diferents cultures (on la música té un important paper identificador).

L’exposició permanent acull prop de cinc-cents instruments de diferents èpoques i cultures, una col.lecció que està considerada com una de les més importants de l’Estat espanyol. A través d’audiovisuals -amb música, imatge i text- el Museu de la Música convida al visitant a aproximar-se al món de la música d’una manera directa i vivencial, i a descobrir com ha estat vehicle d’expressió i comunicació dels humans en el decurs de la història.

Per a les famílies, la millor manera de visitar aquest museu és a través del recorregut El Petit Orpheus que es fa tots els diumenges a les 11 hores.

El Petit Orpheus és una visita dinàmitzada per a famílies i públic en general, amb suport multimèdia que combina música, imatge i veu, que permet introduir-nos al món del so musical i ofereix un recorregut per diferents espais temàtics relacionats amb la història de la música.

Conduits per un educador travessarem el “bosc sonor” tot descobrint i escoltant un sarangi de l’Índia, una sansa africana, una gralla catalana i un koto japonès entre altres instruments provinents de zones i temps llunyans.

El recorregut acaba a la sala interactiva on els visitants (grans i petits)  podran manipular instruments, objectes, maquetes i jocs interactius participant de manera lúdica en la descoberta del so.

Per fi els més petits tindran resposta a la pregunta “Per què sona?”

En aquest espai descobrirem els principis físics del so i com es genera la vibració dels cossos.

Ens mostraran les característiques que defineixen al so i com, a partir de la combinació de diferents paràmetres, s’arriba a la creació musical.

Finalment, també podrem aproximar-nos al món dels instruments i les seves categories, així podrem comparar-los i aprendrem a diferenciar-los. Podrem experimentar amb maquetes sonores i fins i tot interpretar instruments musicals.

Preu: activitat inclosa dins el preu d’entrada al museu.

MÉS INFORMACIÓ

Múseu de la música

L'AuditoriCarrer de Lepant, 15008013 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3985380, 2.183195
Telèfon:
932 56 36 50
Web:
http://www.bcn.cat/museumusica/ca/ElMuseu.html?#

Més informació

Com arribar-hi
  • Amb metro: L1, parada Glòries.
  • Amb autobús: 6, 7, 10, 56 i 62. Tram T4, parada Auditori-Teatre Nacional.
Horaris
  • De dimarts a dissabte de 10 a 18 hores i diumenges de 10 a 20 hores
  • Dillluns tancat.
  • 1 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 25 i 26 de desembre tancat.