BANY TERMAL A CALDES DE MONTBUI

Safareig termal convertit en bany públic a Caldes de Montbui

Caldes de Montbui ha convertit un dels safareigs termals existents en els primers banys públics de la vila i en un balcó amb vistes a les hortes i l’entorn natural del passeig de La Riera. Aquest espai conviu amb dos safareigs més que encara s’utilitzen per rentar la roba amb aigua termal.

safareig termal

Aquest equipament forma part d’un recorregut per tres espais i dues maneres diferents d’aprofitament de l’aigua termal des de la vessant pública: una, l’aigua utilitzada per rentar la roba, als safareigs de La Portalera i La Canaleta; l’altra, l’aigua utilitzada per les seves propietats medicinals i d’oci, als Banys Termals Els Safareig.


PUBLICITATLes propietats de les aigües mineromedicinals de Caldes

El Safareig és un espai públic que s’ha adequat per gaudir d’un bany amb les propietats terapèutiques i relaxants de l’aigua mineromedicinal que brolla d’una zona de fractures i plegaments. La surgència natural se situa a la plaça de la Font del Lleó, amb una temperatura de 76 oC, una de les més elevades d’Europa.

Les aigües termals de Caldes de Montbui són mineromedicinals perquè són riques en substàncies minerals dissoltes, especialment en clor i sodi, que els proporcionen propietats terapèutiques.

Els components secundaris són el bicarbonat, sulfat, calci, potassi i sílice; els minoritaris: fluorur, bromur, magnesi i liti, i els mínims: iodur, estronci, amoníac i bor.

Tots aquests components estan indicats per als aparells locomotor, circulatori i respiratori; així com per a tractaments de bellesa.

A més, proporcionen una sensació de sedació al cos. Relaxar-se i fer salut dins les aigües termals és un dels millors remeis per alliberar-se de l’estrès acumulat i recuperar les energies necessàries.

El municipi té diversos aparcaments a l’entorn de la zona. Hi ha aparcaments de zona blava sense pagament d’una estada màxima d’una hora i mitja en què cal informar de l’hora d’arribada. En altres aparcaments de la zona es pot estacionar el temps que convingui.

Horaris

Dimecres i dijous: de 16 a 20 hores

Divendres i dissabte: de 10 a 14 i de 16 a 22 hores

Diumenges i festius: de 10 a 14 i de 16 a 20 hores

(Tancat el 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener)

Elements per al bany

És obligatori entrar a la zona termal amb banyador

S’hi pot anar descalç o amb els peücs de làtex d’un sol ús.

SI És obligatori portar casquet de bany.

A la recepció es poden llogar tovalloles i comprar banyadors i casquets de bany.

MÉS INFORMACIÓ

Safareig termal

Plaça de Pau Surell, s/núm. (darrere de l’Església de Santa Maria) - Caldes de Montbui

Comarca:

Vallès Oriental
Latitud i Longitud:
41.6343190, 2.161599
Web:
http://www.safareigtermal.cat/?#

Més informació

  • El Safareig té un aforament limitat.
  • Es recomana fer reserva prèvia.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.