OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE CASTELLTALLAT

Mireu cap el cel

L’Observatori Astronòmic de Castelltallat és un centre situat en un espai natural privilegiat per observar, comprendre i gaudir de l’Univers des de la natura.

OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE CASTELLTALLAT

.

A les ruïnes del castell de Castelltallat i al costat de l’església de Sant Miquel, un telescopi de 400 mm de diàmetre, equipat i controlat automàticament, permet gaudir de les meravelles de l’ Univers. Es poden obtenir detalls lunars d’ 1 quilòmetre, i observar estels, anells planetaris, neboluses i galàxies.

Tant de dia com de nit, l’activitat a l’Observatori és continuada. Les activitats fixes són:

Bateig del cel, és una primera aproximació al firmament, els seus objectes i fenòmens mitjançant l’observació directa a simple vista i amb instruments, dirigida a qualsevol persona sense cap tipus de coneixement previ. Es realitza de nit amb grups de 20 persones com a màxim i té una durada d’una hora i mitja.

Mirant al Sol, proposa una visió nova i sorprenent de l’objecte celest més quotidià però tanmateix molt desconegut. A l’activitat es proposen qüestions des de l’orientació fins a l’espectacular visualització de l’atmosfera solar. Es realitza de dia, al matí, i té una capacitat màxima de 20 persones per grup amb una durada d’una hora i mitja.Marató de l’Observatori, és un recorregut celestial en varies hores nocturnes, començant per l’observació del cel per després contemplar diversos objectius, planetes, galàxies. Dirigit a un màxim de 10 persones.

Les activitats fixes s’alternen a les instal·lacions de l’observatori amb xerrades, cursos, tallers, o projeccions de pel·lícules.

MÉS INFORMACIÓ

Observatori Astronòmic de Castelltallat, s/n - 08263 Sant Mateu de Bages

Comarca:

Bages
Latitud i Longitud:
41.7921005, 1.652248
Mòbil:
667 52 90 51
E-mail:
info@observatoricastelltallat.com
Web:
http://www.observatoricastelltallat.com/

Més informació

 
  • Obert tot l'any.
  • Cal fer reserva prèvia.
  • Zona d' aparcament, centre d' acollida, espai multimèdia i cúpula.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.