MUSEU VICTOR BALAGUER, A VILANOVA I LA GELTRÚ

Vine a conèixer un museu centenari, creat fa més de 125 anys; un dels museus més antics i singulars de Catalunya.

El Museu Victor Balaguer compta amb una col·lecció de pintura del Barroc provinent del Museo Nacional del Prado, amb obres d’el Greco, Rubens, Goya, Ribera, Van Dyck, etc i una important col·lecció de pintura i escultura catalana dels segle XIX i XX amb peces de Rusiñol, Casas, Fortuny, Joaquim Mir o Isidre Nonell entre d’altres.


PUBLICITATPel que fa a l’art contemporani, cal destacar la col·lecció d’art informalista, la més complerta de Catalunya.

Fruit dels interessos del vuit-cents, també s’hi poden veure objectes de diverses cultures com ara la col·lecció de l’Antic Egipte, amb una mòmia d’infant, o les armadures de samurais. Així com peces d’arts decoratives.

MUSEU VICTOR BALAGUER

Víctor Balaguer va ser escriptor i polític i un dels principals impulsors de la Renaixença, i va ser ell mateix qui va crear aquest edifici expressament per a complir les funcions de museu i biblioteca, un fet insòlit a l’època i amb la intenció que fos un centre d’ensenyament obert a tothom.

L’edifici i les sales de la planta baixa del museu mantenen en bona part l’aspecte original del vuit-cents, com en el cas de la Biblioteca amb més de 25.000 volums.

L’important fons artístic del segle XIX ha convertit el Museu Víctor Balaguer en museu secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

MÉS INFORMACIÓ

Museu Víctor Balaguer amb nens

Av. Víctor Balaguer, s/n (08800 Vilanova i la Geltrú) - Barcelona

Comarca:

Garraf
Latitud i Longitud:
41.2209368, 1.727714
Web:
http://www.victorbalaguer.cat/?#

Més informació

Horaris

  • Matins: de dimarts a divendres de 10 a 14 h, dissabtes i diumenges d’11 a 14 h.
  • Tardes: de dimarts a dissabte de 17 a 19 h i dijous de 19 a 21h.
  • Dilluns tancat

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.