TREBALLEM LES TEXTURES AMB ELS INFANTS

Trabajamos las texturas con los niños

Treballem les textures amb els infants i aprenem

Una activitat molt recomanada per passar una bona estona, entretenir els nens i, a més a més, aprendre, és fer un exercici amb textures. Segur que podem treure moltes d’idees amb tot el que tenim per casa. Des de Sortir amb nens t’expliquem com treballem les textures amb els infants.

Trabajamos las texturas con los niños

 

Toquem les caniques

Si les veiem, és clar que sabem el que és! Però potser si només les podem tocar, no és tan fàcil. Els nens i nenes poden endevinar-ho si es fixen en com sona en caure al terra, en xocar i en les diferents mides que hi ha. 

Toquem les llaminadures, sense tastar-les!

Molt important! Juguem amb textures no amb gustos. Així que podem treure diferents llaminadures que tinguem per casa i donar-li una pista molt important als infants; no són iguals, però totes es mengen!

Treballem les textures amb els infants

 

Toquem el cotó

El cotó és una de les textures que més plaer ens donen. És suau i sembla que ben bé faci carícies. Tocar el cotó agradarà molt als nens i nenes, i poden ensenyar-li que molta roba prové d’aquest material.

 

Pedres del jardí

Què nen o nena no juga amb les pedres? Doncs ara toca jugar i aprendre alhora amb elles. Podem classificar-les per mida, textura, color…

Treballem les textures amb els infants

 

Toquem l’escuma

Junt amb el cotó, l’escuma és una de les altres textures que agraden a qualsevol! Podem ficar-la a la mà dels nostres fills i filles i que ho endevinin. I després que gaudeixin amb el tacte!

Treballem les textures amb els infants

 

Peces de lego

Les podem dividir pels colors, però també per textures que ens ajudin a saber la mida! Com més petits forats, més grans són les peces.

Treballem les textures amb els infants

 

Juguem i toquem les fulles

Hi ha fulles de molts colors i mides, però el fet més distintiu de totes les fulles és la seva textura, perquè cadascuna en té una de diferent! Juguem i classifiquem-les.

Treballem les textures amb els infants

 

Juguem i toquem les flors

I el mateix passa amb les flors! Cadascuna té una textura diferent i especial que dóna més bellesa a la flor en si mateixa. A veure si les endevinem! I podem dividir-les per les textures que més ens agradin.

Treballem les textures amb els infants

 

Toquem la gelatina

Aquesta sí que és bona! I també difícil. Però es pot convertir en una de les textures més divertides. Amb els ulls tancats els nens hauran de saber el que toquen, i després descobrir que és una de les seves postres preferides.

Treballem les textures amb els infants

 

Endevinem els llegums i cereals

Podem tocar-los amb peus o mans, és un repte difícil, però no impossible! Els llegums i cereals són tan variats que potser sembla que no se semblin en res. Però el repte és descobrir que són i classificar-los bé.

Treballem les textures amb els infants

 

Toquem l’oli

No és aigua! Els nens i nenes ho descobriran de seguida. Perquè tot i ser un líquid, es queda ben enganxat a la pell.

Treballem les textures amb els infants

 

Treballem les petxines

De ben segur que els nens i nenes encara conserven les petxines de l’últim viatge a la platja. Doncs els podem utilitzar bé per a aquest exercici. Sense olorar ni veure, sabrien dir què són? Per la seva forma, textura i mida.

Treballem les textures amb els infants

 

Toquem el gel

També el gel, és clar! Pels nostres fills i filles aquesta pot ser difícil, perquè quan toquem durant molta estona el gel sembla que cremi i que s’enganxi a la nostra pell.

 

Endevinem el sucre i la sal

El sucre i la sal poden semblar iguals, però de fet no només es diferencien en el gust, també en mida i per tant textura. Els grans de sucre són més allargats i gruixuts, i es queden més enganxifosos a la pell. En canvi, la sal és més petita i no deixa grassa a les nostres mans.

Treballem les textures amb els infants

 

Toquem els guixos

Aquesta serà fàcil si encara els utilitzen a l’escola! La textura d’un guix és inconfusible. A veure si l’endevinen.

Treballem les textures amb els infants

 

Endevinem les fruites i verdures

Tal com passa amb els llegums, les fruites i verdures són molt diferent entre elles. Però la clau està a ficar-ne diverses com pastanaga, pèsols, tomàquet o pebrots. Poden endevinar-ho, i després classificar!

 

Reconeixem al nostre amic

Qui ho diria? Doncs sí! També podem jugar a saber si reconeixem al nostre millor amic o amiga tocant-li la poteta. Ells ho sentiran molt! És una zona sensible, així que hem d’anar amb molt de compte.

Treballem les textures amb els infants➡  Mira com jugar a la gallineta cega AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.