FIRA IBEROMANA A CABRERA DE MAR

Reviu el passat a Cabrera de Mar

Dies 3 i 4 de juny de 2017

Més de 150 persones, actors, voluntaris d’entitats i grups locals, donaran vida als carrers del centre de la vila i recrearan l’esplendor del que va ser Ilturo fa més de 20 segles quan hi convivien íbers i romans. Durant tot el cap de setmana reviurem aquell passat gràcies a diferents activitats que ens permetran conèixer el llegat històric i patrimonial que ens van deixar els antics pobladors d’Ilturo, aprendrem i gaudirem a través de visites guiades als jaciments arqueològics, tallers, recreacions històriques, visites teatralitzades, degustacions gastronòmiques romanes, lluita de gladiadors, mercat d’artesans i fira d’entitats locals i moltes coses més que ben segur us faran gaudir de Cabrera.

Imatge cedida per “Ajuntament de Cabrera de Mar”

La temàtica de la fira iberoromana gira entorn la convivència dels antics habitants d’Ilturo ara fa més de 20 segles, íbers i romans. Hi haurà 2 eixos temàtics centrals, el campament íber i el campament romà amb algunes novetats respecte edicions anteriors, una d’elles serà la incorporació de les visites guiades teatralitzades al poblat íber.

Imatge cedida per “Ajuntament de Cabrera de Mar”

Es recrearan escenes històriques durant els dos dies de la fira, de la vida quotidiana al campament, entrenaments, guàrdies a la torre i a la porta d’accés, espectacle de gladiatura, legionaris fent guàrdia i algunes sorpreses, activitats familiars i infantils que us convidem a compartir amb nosaltres durant tot el cap de setmana.

Imatge cedida per “Ajuntament de Cabrera de Mar”

La ludoteca romana serà un espai d’oci en el que compartirem estones de jocs de taula i de carrer de la mà de monitors especialistes i panells explicatius.

En el marc de la fira Iberoromana s’inaugurarà el nou centre d’Atenció al visitant Can Benet, serà el nou espai dedicat a rebre els visitants i punt d’informació de Cabrera de Mar i de la fira. El nou centre donarà atenció turística personalitzada i especialitzada als visitants. Can Benet, pretén ser un espai de referència on s’expliquin els valors del nostre patrimoni cultural i natural. Un espai de visita imprescindible per a qui vulgui descobrir Cabrera i motivar als visitants a descobrir el paisatge natural, el llegat històric, els recursos, productes i serveis del nostre municipi. El nou centre, disposarà d’una projecció en una pantalla tàctil, d’un vídeo en visió 360o dels Jaciments arqueològics de Cabrera de Mar. Durant la fira s’exposaran temporalment objectes arqueològics trobats als jaciments de Cabrera de Mar.

En l’espai firal podrem realitzar tallers de temàtica iberoromana, visitar el mercat de productes artesanals, la fira d’entitats i comerços locals i equipaments patrimonials del Maresme, es faran tallers familiars de condiments romans de luxe, de pa, de cuir i d’ungüents per grans i petits.

Coneixerem alguns dels oficis romans mitjançant la demostració de l’ officina monetària (encuny de moneda) Musivarius (mosaic) eborariusz, funicularius (treball amb cordes), medicus i scriptorium.

MIRA TOTA LA PROGRAMACIÓ

MÉS INFORMACIÓ

Amb nens a Cabrera de Mar

lloc

Cabrera de Mar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.