EXCURSIÓ AMB NENS A VILADRAU PER CONÈIXER ELS CASTANYERS

 Viu la tardor al Montseny!

Imatge cedida per @dmaubanell

 

Excursió en família a Viladrau per descobrir la cultura al voltant dels castanyers i les castanyes.

  • 19 de novembre de 2023
  • Per a infants a partir de 4 anys
  • Cal reservar prèviament.

Castanyes, castanyers i tardor: Un moment únic al Montseny

Viu una matinal tardoral a Viladrau per descobrir i vivenciar un dels moments més màgics al Montseny ple de colors, olors i vivències de tardor.

Una passejada familiar de baixa dificultat pels boscos i corriols, per conèixer i experimentar el passat, el present i el futur d’un dels arbres més emblemàtics del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera: els castanyers.

Imatge cedida per @dmaubanell

Ens aproparem per mitjà d’anècdotes, contes i llegendes a una cultura lligada a les castanyes i castanyers, que amb el pas del temps s’ha anat oblidant i que volem recuperar.

Imatge cedida per @dmaubanell

Una proposta motivadora que us farà viure les castanyedes del Montseny de manera responsable, diferent i única, en el seu moment culminant, la tardor.

Excursió amb nens a Viladrau per conèixer els castanyers

Punt  de trobada: Hostal Bofill.
Cal reservar prèviament. Preu: 8€ / De 0 a 3 anys gratuït.

Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

 
 

Excursió a Viladrau per descobrir el món de les bruixes i les plantes remeieres

  • 26 de novembre i 6 de desembre de 2023 d’11 a 13.30 h.
  • Recomanada a partir de 12 anys

Acosteu-vos al Montseny, terra de bruixes! Descobriu algunes plantes remeieres.

Viladrau és el poble de Catalunya on més bruixes es van ajusticiar. Una passejada bosquerola a la recerca de la història mitjançant les plantes remeieres utilitzades en aquella època.

Us proposem endinsar-vos  als boscos de Viladrau al Montseny per tal de descobrir qui eren veritablement les bruixes,  quines són les propietats reals de les plantes remeieres …

Un munt d’històries per esclarir d’una cultura, a vegades castigada, moltes vegades oblidada.

Recuperarem les vivències de dones que, coneixedores dels remeis que la natura oferia, varen ser considerades… BRUIXES!!.

Punt  de trobada: Hostal Bofill


Preu: 8€ / Recomanada per a majors de 12 anys

 

Les històries d’en Serrallonga tal com s’expliquen a Viladrau

  • 8 de desembre de 2023
  • Activitat recomanada a partir de 6 anys    

Una aventura per descobrir un personatge català de llegenda, seguint els camins i corriols per on ell va passar ara fa més de 400 anys, en Joan Sala i Ferrer conegut com en Serrallonga.

Veniu, apropeu‐vos a un dels personatges més fascinants de la història de Catalunya. Qui va ser en Serrallonga? Qui eren els bandolers? Ens endinsarem als boscos que van presenciar aquest fenomen, per respondre aquesta i altres preguntes sobre el bandoler més gran de la història.

Us convidem a trepitjar terra de bandolers, deixeu-vos emportar per la imaginació i les històries d’un personatge de llegenda que va néixer al mas La Sala de Viladrau al Montseny.

El camí ens aproparà a La Sala, mas fortificat on va néixer en Serrallonga on embadalits podreu gaudir de les anècdotes i relats que s’expliquen a Viladrau d’aquest gran personatge de la història de Catalunya, un personatge cabdal del bandolerisme català del barroc.

Una passejada de baixa dificultat resseguint la història i les llegendes que formen part del Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera.

Punt  de trobada: Hostal Bofill

Hora sortida:  11 hores 
Preu: 8 € / De 0 a 5 anys gratuït.

Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

 

Excursió a Viladrau per conèixer fonts amb llegenda. Farem un tastet d’aigües… algunes sorprenents

  • 10 de desembre de 2023
  • Activitat recomanada a partir de 4 anys.

Experiència divertida per gaudir de les històries i llegendes lligades a l’aigua i a les fonts que hi ha a Viladrau i el Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera.

L’aigua… Té gust? Té olor? Té color? Viviu una matinal estiuenca a Viladrau per descobrir i vivenciar el Montseny amb l’aigua com a protagonista.

I a més… fareu un tastet de diferents aigües, totes elles sorprenents.

Aigua, fonts, llegendes i poesia, gaudint el Montseny!

Es tracta d’una passejada de baixa dificultat resseguint algunes de les fonts, i camins d’aigua  que formen part del Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera. Una bona manera de retrobar-se amb la natura i una  proposta engrescadora  que permetrà descobrir la importància de l’aigua al Montseny.

Punt  de trobada: Hostal Bofill
Preu: 8 € / De 0 a 3 anys gratuït.

Possibilitat de fer activitats per a grups en altres dades.

 
MÉS INFORMACIÓ

EduCa Viladrau Turisme sostenible al Montseny. Activitats en família

data inici
19-11-2023

lloc

Viladrau. Parc Natural del Montseny.

Comarca:

Osona
Latitud i Longitud:
41.844940, 2.393640
Telèfon:
670 22 46 49
Mòbil:
686 62 81 52
E-mail:
educa@educaviladrau.com
Web:
https://www.educaviladrau.com/

Més informació

Castanyes, castanyers i tardor!

Activitats en família per descobrir un moment únic al Montseny. Veniu a Viladrau! Educa Viladrau, empresa acreditada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural del Montseny, i ambel certificat internacional Biosphere, amb més de 30 anys d’experiència,  us proposa la descoberta vivenciada de la tardor, un moment especial al Montseny, d’un dels arbres més emblemàtics del Montseny, mitjançant un dels seus arbres més emblemàtics, el castanyer i un dels fruits de tardor per excel·lència, la castanya. ▪    Educa Viladrau és un equip de professionals del turisme sostenible arrelat al territori. ▪    Proporciona experiències per descobrir, emocionar-se, sentir... i viure. ▪    Dissenya i realitza propostes turístiques des del rigor i del coneixement d’un territori singular. ▪    Compta amb un ventall ampli d’activitats úniques per a tots els públics basades en el turisme sostenible, responsable i de qualitat.

.

IMPORTANT


Quan feu la reserva indiqueu el dia que hi voleu anar, quants adults sereu i quants nens/es i les edats dels infants. Sobretot indiqueu el dia que hi voleu anar perquè la reserva quedi feta.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.