VINE A CAIXAFORUM BARCELONA I DESCOBREIX TOTS ELS PLANS PER FER EN FAMÍLIA

Viu l’experiència CaixaForum en família!

A Caixaforum Barcelona pots gaudir d’una experiència familiar completa i passar tot el dia fent activitats en família. Tenen una àmplia programació d’activitats familiars: tallers, espectacles, exposicions i una activitat per a petits cinèfils on es projecten pel·licules per a infants.

I fins i tot us podeu quedar a dinar al restaurant del centre d’estil modernista

Coneixeu tota la programació i no us perdeu res!

Caixaforum Barcelona

 

 

Espectacles

Estació Paradís

 • De l’1 al 10 d’abril de 2023
 • Per a infants a partir de 6 anys

En una estació de tren hi ha una vella titellaire, però no recorda què hi fa, allà. Sola, emprèn l’aventura de recordar qui va ser, i la seva única pista per esbrinar-ho serà l’amor cap a la seva parella i els seus titelles, desats en una maleta vella.

Una història que ens col·loca davant de realitats com ara la vellesa, la vulnerabilitat i la soledat. Aquesta anciana que espera en escena, sola, som totes i cadascuna de les persones, nenes o adultes, que ens asseiem, amb el bitllet a la mà, en la foscor de la sala: esperant, observant, aprenent qui som.

Compra les teves entrades – Caixaforum Barcelona

Cinema: Petits Cinèfils

Viu una experiència cinèfila a CaixaForum amb una selecció de pel·lícules per a construir la mirada dels espectadors més petits.

Al principi de cada sessió, un educador presentarà la pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne. A més, podreu descarregar-vos contingut educatiu extra sobre la pel·lícula, per ampliar l’experiència en família a casa.

Mireu la programació AQUÍ

 • Arrietty i el món dels remenuts, de l’1 al 8 d’abril de 2023
Arrietty i el món dels remenuts

Una família d’éssers remenuts té com a norma no deixar-se veure mai pels humans, però la seva existència es veurà amenaçada quan l’Arrietty és vista accidentalment per un nen que s’acaba d’establir a la casa a causa de la seva delicada salut.

 • El viatge de Chihiro, del 15 al 22 d’abril de 2023
El viatge de la Chihiro

La Chihiro viatja en un cotxe enmig d’una mudança amb la seva família. Per estalviar temps, el seu pare agafa una drecera, però acaben perduts i descobreixen una ciutat abandonada.

 • El recuerdo de Marnie, 29 d’abril i 3 de juny de 2023
El recuerdo de Marnie

Per motius mèdics, l’Ana passa l’estiu al poble d’uns amics de la seva tia. Allà coneix la Marnie, una noia de la seva edat que es converteix en la seva millor amiga i que farà que experimenti els límits entre la fantasia i la realitat.

 • La ponyo al penya-segat, del 10 al 17 de juny de 2023
La Ponyo al penya-segat

En Sosuke es troba amb un peix atrapat i, després d’alliberar-lo, decideix adoptar-lo com a mascota i li posa de nom Ponyo. En Sosuke aviat descobreix que no és un peix qualsevol.

Més informació sobre el cicle de Petits Cinèfils

 

 

Tallers familiars

 

Artefacte: una casa objecte. Creat per l’artista Regina Giménez

 • Fins al 2 d’abril de 2023
 • Per a infants a partir de 4 anys
 • Activitat gratuïta semidirigida

Què és un Artefacte? Un moble versàtil, una obra d’art o material per a un taller… Totes aquestes coses és Artefacte: un dispositiu mòbil, a mig camí entre la instal·lació artística i el recurs pedagògic, dissenyat específicament per acollir propostes de mediació i materials creats per artistes i dinamitzats per un educador o educadora.

En aquest taller convertirem les estructures de fusta de l’Artefacte en un collage que anirà prenent la forma d’una casa objecte. Inspirant-nos en la pel·lícula dels arquitectes Ray i Charles Eames House: After five years of living (1955), descobrirem que una casa té una doble forma: actua com a contenidor i com a contingut. Per això, una casa també és un objecte que ens parla de formes de vida i de maneres d’habitar. Jugant amb els blocs geomètrics, explorarem els conceptes d’espai, volum, forma i color.

Els participants podran activar totes les peces que componen l’Artefacte i reinventar amb les seves propostes el concepte de casa i les infinites possibilitats que té.

Més informació sobre el taller “Artefacte” a Caixaforum Barcelona

 

La Lletreria

 • Del dilluns 3 d’abril al diumenge 10 de setembre de 2023
 • Dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20 hores i diumenges i festius, d’11 a 14 h.
 • Horari especial Setmana Santa: Del 3 al 7 d’abril, d’11 a 14 hores,
 • Dissabte 8 d’abril, d’11 a 14 h i de 17 a 20 hores.
 • Diumenge 9 i dilluns 10 d’abril, d’11 a 14 hores.
 • Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 4 anys.
Activitat gratuïta semidirigida

Una lletra és un símbol que representa un so o fonema. Es tracta d’un símbol abstracte, que només podem reconèixer quan l’aprenem i l’interioritzem. Cada una de les lletres del nostre alfabet té una forma determinada amb un esquelet que la fa única i alhora ens la fa recognoscible i familiar.

Un taller familiar, dedicat completament a aquests símbols, perquè puguis crear amb tota mena de materials i suports les teves pròpies tipografies. Però això sí: per més originals que siguin, les hem de poder reconèixer!

Entrada lliure fins que se’n completi la capacitat.
Sense reserva prèvia

Exposicions familiars a Caixaforum Barcelona

 

Visita taller familiar: XIX. El segle del retrat

 • Fins al 28 de maig de 2023
 • A partir de 8 anys

Una visita pensada especialment per a famílies que inclou un recorregut per l’exposició, basat en un tema principal, i un taller al final a càrrec d’un educador o educadora.

Més informació: Exposicions familiars a Caixaforum Barcelona

 

 

2 Experiències immersives per a famílies

Bolero de Ravel

Una nova experiència immersiva amb tecnologia de realitat virtual que ens descobreix els instruments de l’orquestra a través del Bolero de Maurice Ravel.

Per a infants a partir de 8 anys
Durada: 40 minuts

Symphony

 • Per a infants a partir de 8 anys

Gaudeix d’una experiència immersiva audiovisual única, gràcies a la tecnologia de realitat virtual. Un viatge a través de les emocions i la música, de la mà del director d’orquestra Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra.

Durada: 40. minuts

Més informació sobre les experiències immersives a Caixaforum Barcelona

Activitats permanent

Kit Sol LeWitt: Colors i moviment

 • Caps de setmana i festius, de 10 a 20 hores
 • Per a infants a partir de 2 anys
 • Pregunta a la recepció per obtenir el kit Sol LeWitt. Preu: 2,00 €

Amb aquesta activitat us proposem utilitzar un dels mètodes de creació de l’artista conceptual i minimalista Sol LeWitt, com també d’altres artistes, i que en feu variacions partint de la seva obra Splat. Les possibilitats són infinites! Per exemple, un bon mètode és buscar l’efecte final de les formes i els colors en moviment que s’observen al mural. Atreveix-te a provar i treu l’artista que portes dins!

Splat és una pintura mural que l’artista nord-americà Sol LeWitt va crear el 2011 especialment per al vestíbul de CaixaForum Barcelona. Aquesta obra forma part de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació ”la Caixa”.

 

Preguntes freqüents:

• Els menors de 3 anys tenen l’entrada gratuïta, però n’han d’adquirir el tiquet. Per fer-ho, s’ha de seleccionar a l’apartat de promocions l’opció “menors de 3 anys”.
• Els nens i nenes han d’anar acompanyats, com a mínim, d’un adult. Tots els assistents a l’activitat n’han de reservar una entrada.

  

 

MÉS INFORMACIÓ

data inici
01-04-2023
data fi
02-04-2023

Més informació