ENCIRCANT EL BARRI, A BARCELONA

7a Setmana del Circ al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona

Del 10 al 14 de juliol de 2017

EnCIRCant el barri, oferirà de dilluns a divendres diferents activitats gratuïtes adreçades a tots els públics per tal dinamitzar el barri amb propostes de circ de qualitat i promoure les arts cirquenses.

S’hi podran veure 5 espectacles de companyies de reconeixement internacional.

A més dels espectacles, es faran 4 tallers de circ al Pou de la Figuera on petits i grans podran posar a prova les seves habilitats en diferents disciplines com les acrobàcies a terra, els aeris, els malabars, les xanques o el hula hoop.

DILLUNS 10 JULIOL
18:00 h. Animació amb xanques pel barri
Companyia Todozancos
Lloc: Cercavila pels diferents comerços del barri

DIMARTS 11 JULIOL
18:00 h. Animació amb xanques pel barri
Companyia Todozancos
Lloc: Cercavila pels diferents comerços del barri

19:00 h. Inauguració Exposició fotografia + Mostra + JAM
Exposició: Tot Malabars!
Organitzada per Zirkòlika i Papallona Circus Arts Shop
Lloc: Saló d’actes del Palau Alòs
Una exposició de 16 fotografies amb els principals malabaristes de circ del moment. Artistes de circ que es dediquen a l’art dels malabars. L’objectiu de l’exposició és ensenyar l’àmplia varietat de tècniques de malabars existents a partir dels propis artistes malabaristes exposats, així com encomanar l’afició per la pràctica dels malabars. A la inauguració es convidarà a tots els assistents a un vernissatge i tindrem l’oportunitat de veure una mostra de malabars dels propis artistes.

22:00 h Espectacle de Malabars de foc “Els 5 elements”
Companyia Tribu
Dirigit a tot tipus de públic
Lloc: Jardins del Pou de la Figuera
Existim com l’èter. Cada dia ens escalfem amb el Foc, ens vam banyar amb l’Aigua, sentim el Vent en els nostres cabells, caminem sobre la Terra. Agraïm a aquests elements, ens sentim vius en ells i ens vam mostrar en la seva expressió conscient.

DIMECRES 12 JULIOL
18:00 h. Taller Hula Hoop
Amelia Cadwallader
Edat: A partir de 8 anys
Lloc: Casal Pou de la Figuera – terrassa
La pràctica del hula hoop és una manera de fer exercicis de forma divertida i creativa per a tota la família. El hula hoop és un joc i entreteniment per a aclarir la ment, agilitzar el seu procés de dissociació, i coneixement corporal. El hula hoop estimula el desenvolupament de la motricitat bàsica, la coordinació oculomanual i ens porta a la investigació dels nostres reflexos.

18:00 h. Taller Acrobàcia
La Circular
Edat: 6-12 anys
Lloc: Jardins Pou de la Figuera
Taller d’acrobàcia per a nenes i nens entre 6 i 12 anys. Durem el tatami a la plaça per aprendre l’acrobàcia de sòl, ens posarem cap per avall i experimentarem el moviment del cos amb un munt de jocs individuals i en grup.

20:00 h. Espectacle còmic de hula hoop i circ “Breaking Broken Dreams”
Amelia Cadwallader
Dirigit a tot tipus de públic
Lloc: Jardins Pou de la Figuera
La protagonista de l’espectacle, Maple Staplegun, s’ha escapat de l’oficina per demostrar al món que ella no és una secretària qualsevol. Equipada amb els seus Hula Hoop, Maple presentarà uns increïbles exercicis de manipulació amb els cèrcols, barrejats amb improvisació i comèdia física, per sorprendre el públic amb el seu alt nivell tècnic circense i el seu fascinant somriure que a ningú deixarà indiferent.

DIJOUS 13 JULIOL
19:30 h. Taller de Xanques
Companyia Todozancos
Edat: A partir de 7 anys
Lloc: Jardins del Pou de la Figuera
El taller es basa en l’ensenyament de la tècnica de xanques amb especial incidència en l’aspecte lúdic d’aquesta activitat. Amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de qualitats físiques com la destresa, coordinació i equilibri psicomotriu, el taller ajudarà descobrir la creativitat i imaginació dels alumnes / as a través de tècniques corporals. No requereix coneixements o experiència prèvia sobre les xanques.

20:00 h. Espectacle de malabars, música i clown “The T.N.T. Show Mr. Vita”
Kiki Ray
Dirigit a tot tipus de públic
Lloc: Saló d’Actes del Palau Alòs
Un personatge, que sembla haver sortit d’un dibuix animat, ha descobert una bomba de joguina i ha decidit passar-ho bé. Un espectacle de comèdia física, on es combinen de manera encertada i arriscada, les tècniques circenses, el clown i Rock & Roll.

DIVENDRES 14 JULIOL
19:30 h. Taller de malabars i aeris
Companyia Passerell
Lloc: Jardins Pou de la Figuera
Amb la intenció de donar a conèixer el món del circ d’una manera amena i divertida, els participants treballaran sobre dues tècniques i disciplines circenses. En primer lloc, coneixeran diferents tècniques de malabars, com el diàbolo, les tres pilotes, les carioques o el hula-hoop. En segon terme, practicaran tècnica de trapezi fix. Tot aquell que ho desitgi, tindrà oportunitat de pujar per primera vegada a un trapezi i a fer la seva primera figura.

22:00 h. Espectacle de circ i acrobàcia “Vincles*”
Circ Bover
Dirigit a tot tipus de públic
Lloc: Jardins Pou de la Figuera


*Espectacle premiat amb el Premi Zirkòlika 2016 al millor espectacle de votació popular.
Un espectacle de circ contemporani, a partir d’un senzill element: les canyes de bambú. Es construeix un espectacle amb l’objectiu de transmetre l’elegància i la tècnica de les arts circenses, a través d’un muntatge totalment diferent i sense precedent. Els elements escènics es transformen, al costat de les emocions i entre ells sorgeixen diferents números de circ.

Totes les activitats són gratuïtes i adreçades a tots els públics.

MÉS INFORMACIÓ

Circ per a famílies

lloc

Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3882030, 2.1765657

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.