ACTIVITATS FAMILIARS D’ESTIU AL TERRACOTTA MUSEU

Visites per conèixer el museu i apropar-se a la història i al patrimoni ceràmic de La Bisbal

El Terracotta Museu presenta per aquest estiu 3 visites guiades  diferents lúdiques y participatives:

  • demostracions
  • sortides a un obrador de la Bisbal en actiu
  • visites teatralitzades.

En la primera proposta, “Descobreix el Terracotta”, els usuaris visitaran els diferents espais i racons del museu per tal d’entendre els motius pels quals la Bisbal d’Empordà es considerada “la capital catalana de la ceràmica”.

Dies a concretar

Aquesta visita es complementarà amb una demostració de torn per part d’un ceramista professional de la Bisbal. El ceramista demostrarà la seva perícia treballant l’argila i transformant-la en objecte. Aquesta visita s’ha programat en català, anglès, francès i castellà.

En la segona activitat, “Ceràmica, el procés”, es vol fer èmfasis en el procés d’elaboració d’un atuell de ceràmica: des de l’extracció de la terra fins a la cuita de la peça.

Dies a concretar

En el museu s’explicarà com es duia a terme en el passat i quins eren els passos que havien de dur a terme tots els ceramistes. La visita continuarà a un obrador en actiu on es podrà per descobrir com és el seu dia a dia: Puigdemont Ceràmica Artesanal, un obrador amb una llarga tradició familiar, està situat just a tocar del museu.

La tercera visita, “Tot per un Ral”, afegirà la part la més dinàmica i, sobretot, més divertida!

Dies a concretar

Es tracta d’una visita teatralitzada per tots els públics, on dos personatges singulars, veïns de la Bisbal, substituiran al guia del museu per explicar la història del museu i de la ceràmica bisbalenca. Cal destacar que aquests personatges, en Fonsu (obsessionat amb una gerra de la Unión Obrera de Alfareros) i la Remei (obsessionada amb la neteja de la ceràmica), faran la visita “a la seva manera”.

Consulteu el programa per més informació, preus i reserves AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

Sortir amb nens a La Bisbal de l'Empordà

lloc

Terracota Museu
Sis d’Octubre, 99 (17100 La Bisbal d’Empordà)

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.9587550, 3.0420030
Telèfon:
972 642 067

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.