DISFRESSES I COMPLEMENTS PER FER A CASA

disfraces y complementos para hacer en casa

Les millors disfresses i complements per fer a casa pel Carnestoltes

Ja arriba el carnaval, i amb ell el Carnestoltes, el rei dels poca-soltes! I com a tal, s’ha de celebrar una festa tan especial com aquesta. La millor manera per fer-ho és amb disfresses, és clar! I no cal anar a una botiga a comprar-les, perquè aquí us expliquem com fer disfresses i complements a casa. Comencem!

disfresses i complements per fer a casa

 

Disfresses amb cartons

Segur que a casa tenim un munt de cartons sense cap utilitat. Bé, doncs la tenen, perquè es poden convertir en disfresses perfectes per fer amb els nens i les nenes. Mireu! Un casc d’astronauta. Només cal agafar dues caixes, una més petita i una més gran, i la petita ha d’entrar dins la més gran. A un dels costats de totes dues caixes hi retallem un cercle ben gran, que serà el lloc per on podrem veure com caminem per la lluna.

disfresses i complements per fer a casa

 

O també podem ser altres coses, però sempre volant ben alt! O un àngel o un pilot d’avioneta. Per fer-ho hem d’agafar una caixa de cartó ben gran i retallar-li la forma. Si són ales d’àngel, haurem de fer petits semicercles i si són ales d’avioneta, haurem de fer dos rectangles amb dos tubs també de cartó que seran els motors.

disfresses i complements per fer a casa

➡  Mira totes les disfresses per fer amb cartons AQUÍDisfresses amb màscares

Les màscares a una bona festa amb el rei Carnestoltes no poden faltar, i n’hi ha de mil formes! Hem d’agafar una cartolina, dels colors que vulguem, i donar-li forma d’ales. Dins de cada ala, tornarem a retallar, aquest cop per fer-hi un forat per on podrem veure. També necessitarem un fil o una corda elàstica. Fem dos petits forats a cada extrem de la màscara i hi passem la corda. Ja estarà llesta!

disfresses i complements per fer a casa

 

O també podem fer caretes dels nostres animals preferits, i depenent de quin animal és haurem de fer una forma o una altra. Si és una morsa haurem de deixar dos llargs extrems a la boca pels ullals. Si és un cérvol o un toro, haurem de fer dues grans banyes. I si és un mico, dues petites formes per les orelletes.

disfresses i complements per fer a casa

➡  Mira com fer caretes per Carnestoltes AQUÍ

 

Complements per fer selfies

Ara que tot s’ha de fotografiar, uns complements ideats per fer selfies són perfectes en qualsevol festa. Mireu aquest bigoti! Podem agafar una cartolina negra, dibuixar-li aquesta forma, o la forma del bigoti que més ens agradi, ho retallem i ho enganxem a un pal de fusta. També podem fer ulleres especials, nassos, orelles…

disfresses i complements per fer a casa

 

Pintacares

I pintar-se la cara? També! Dels animals o personatges que més ens agradin. Podrem ser el que vulguem; una princesa, una guerrera o guerrer, un tigre, un mico, un gosset… Només ens calen retoladors i pintures especials per a la cara i la pell, i molta imaginació.

disfresses i complements per fer a casa

 

Barrets

Els barrets són un dels altres complements que són obligatoris per a segons quines disfresses, com de mags, bruixes, nans… I per fer aquests barrets podem utilitzar teles que ja no necessitem i sobretot molta purpurina per donar-li uns tocs de llum.

disfresses i complements per fer a casa

 

Una capa fa una disfressa

Això sí que és fàcil! I agradarà molt a nens i nenes quan vulguin ser superherois. Una bona capa sempre ajuda a volar ben alt i salvar el món dels dolents. Només necessitem retallar una tela i cosir-li els extrems perquè no es noti la part tallada. La lliguem bé al coll del nostre fill o filla, i llest!

disfresses i complements per fer a casa

 

Fem complements amb els globus

Els globus també són un dels complements estrella per la festa del Carnestoltes, perquè a més a més poden ser tot el que nosaltres vulguem. Des de flors fins a gossos o motos. Si no sabem, el millor és que ho faci un professional, i si sabem, hem d’anar molt amb compte que no exploti a prop de la cara!

disfresses i complements per fer a casa➡  Mira com fer una disfressa de piano per Carnestoltes AQUÍ

disfressa de piano

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.