ACTIVITATS D’ESTIU PER A FAMÍLIES A MÓNNATURA PIRINEUS

Activitats d’estiu a MónNatura Pirineus

Fins a l’11 de setembre de 2017

Els voltors del Pirineu

Diumenges a les 16 hores

Vine a conèixer els grans rapinyaires que sobrevolen el Pirineu! Segueix-nos fins al nostre mirador, on, gràcies als prismàtics, podrem observar com s’aproximen els voltors, alhora que en veiem en directe el vol majestuós.

Preu: 19€ amb dinar inclòs / 10€ sense dinar

Clima i temps: Iniciació a la meteorologia

Dilluns a les 16 hores

Sabries reconèixer els fenòmens meteorològics i els aparells que s’utilitzen per mesurar-los? Aprendrem a interpretar mapes del temps i visitarem dues estacions meteorològiques (analògica i digital); fins i tot farem un experiment de laboratori per demostrar l’existència d’una cosa aparentment invisible: la pressió atmosfèrica.

Preu: 19€ amb dinar inclòs / 10€ sense dinar

Fauna dels Pirineus

Dilluns, dijous, divendres i diumenge a les 10 hores
Dimecres i dissabte a les 16 hores

Passejant pel centre de fauna, observarem algunes de les espècies d’animals més emblemàtiques que habiten als Pirineus, alhora que en comentem els aspectes biològics i ecològics més rellevants…Conèixer ajuda a estimar; quan estimes quelcom ho vols protegir.

Preu: 25€ amb dinar inclòs/ 16€ sense dinar

La fauna dels torrents de muntanya

Dimecres a les 10 hores

Tot i la mida aparentment insignificant, els animalons que s’amaguen sota les pedres dels torrents de muntanya ens poden donar molta informació sobre la qualitat d’aquelles aigües. Aprendrem a classificar- los i a desxifrar què ens indica la seva presència o absència.

Preu: 25€ amb dinar inclòs/ 16€ sense dinar

El gel, escultor dels Pirineus

Dissabte a les 10 hores

Recorregut naturalista que pretén ser un menú degustació dels valors pirinencs: geomorfologia, història, cultura i biodiversitat. Aprofitarem per descobrir els principals agents que van esculpir i intervenir en la formació dels Pirineus.

Preu: 25€ amb dinar inclòs / 16€ sense dinar

El sol i els períodes glacials

Diumenge a les 10 hores

En quin estadi de la seva vida està el nostre sol? Quant de temps li queda? Amb l’ajuda del telescopi observarem el nostre astre i, si tenim sort, podrem observar-ne les taques, fenòmens directament relacionats amb els cicles climàtics de la Terra.

Preu: 25€ amb sopar inclòs / 16€ sense dinar

Descobreix el territori ós

Divendres, excursió de tot el dia

Vols conèixer els indrets on viuen els ossos de les Valls d’Àneu? Sortim a la recerca d’en Goiat, d’en Pyros, de Caramelita… i la resta de la família d’ós bru del Pirineu en una excursió de tot el dia per la Vall de Bonabè. Descobrirem, sobre el terreny com viuen, com s’alimenten, com s’evidencia la seva presència i com nosaltres convivim amb ells.

Preu: 30€ amb pícnic dinar inclòs

Fauna i flora alpina

Dijous, excursió de tot el dia

Sortida al Pla de les Estanyeres

Descobrirem, alhora que gaudim del paisatge, la flora i fauna característiques dels Pirineus. Farem una aturada a una mollera i descobrirem com obtenim informació sobre el clima d’èpoques anteriors.

Preu: 30€ amb dinar inclòs

Cascades,e stanys, tarteres i…minairons?

Dimarts, excursió de tot el dia

Sortida al Parc Nacional.

Vine a gaudir d’alguns dels racons més carismàtics i emblemàtics del Parc Nacional i les llegendes que s’hi amaguen. Descobrint-ne la fauna i la flora, comprendrem la importància de protegir el patrimoni natural de què gaudim en el nostre territori.

Preu: 30€ amb pícnic inclòs

Fauna nocturna

Dilluns i dimecres a les 21.30 hores

Cercar fauna en la foscor és una experiència que no té preu i que mereix ser viscuda. Amb la llanterna i en bona companyia, ens endinsem al bosc per poder observar animals nocturns en estat salvatge i revisar càmeres de fototrampeig.

Preu: 25€ amb sopar / 16€ sense sopar

Viatja per les galàxies

Dimarts, dijous, divendres, dissabte i diumenge a les 20 hores

Les nits d’estiu a Planes de Son et conviden a gaudir d’un espectacle d’estrelles amb històries mil·lenàries. Vine a conèixer-les mentre aprens com neixen al recer de les nebuloses i com algunes acaben amb una gran explosió. I tot això gaudint d’un dels millors dels Pirineus.

Preu: 25€ amb sopar inclòs / 16€ sense sopar

Coneix l’edifici de MónNAtura Pirineus

Un edifici que es caracteritza per estar viu! Respira, veu, interactua amb el medi, s’integra… un edifici de construcció bioclimàtica que aprofita l’energia del sol i la seva ubicació per fer la visita confortable, educativa i divertida!

Activitat autoguiada

Gaudeix de l’hort remeier

No passis per MónNatura Pirineus sense visitar el nostre hort remeier. Un petit tast de la flora que amb els anys ha estat objecte de cures, pocions i ungüents, i altres usos de les velles trementinaires. Amb l’ajut del fullet, descobreix quantes plantes ets capaç de reconèixer!

Activitat autoguiada

Descobreix el geocaching

A les Planes de Son hem col·locat 3 geocaching perquè tota la família feu d’autèntics exploradors de natura… La Pleta, Voltors i Genciana us permetran descobrir tres aspectes de les Planes que potser no sabeu,… però primer els heu de trobar!

Activitat autoguiada

MÉS INFORMACIÓ

Estades per a nens

Més informació

Per assistir a les activitats és necessari reservar prèviament trucant al 973 626 722.

Descomptes:
  • Gratuït fins 2 anys
  • 35% dte. de 3 a 6 anys
  • 20% dte. 7 a 11 anys
  • 50% dte. per docents acreditats
  • Famílies monoparentals i nombroses 10 % (descomptes no acumulables)

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.