CONSELLS PER EXPLICAR CONTES DE MANERA DIVERTIDA I ORIGINAL

explicar cuentos de manera divertida y original

Com explicar contes de manera divertida i original als infants

A vegades, explicar contes i històries pot convertir-se en una activitat repetitiva. Però avui us expliquem diferents maneres per explicar contes. No tot és llegir en veu alta, hi ha diferents formes per narrar llibres als més petits. I des de Sortir amb nenst’expliquemles claus per explicar contes de manera divertida i original als nens i nenes.

 

Titelles

Els titelles són una bona forma d’explicar contes, sobretot pels nadons i nens i nenes petits. Podem fer-ne uns amb els personatges principals dels contes o bé aprofitar les que ja tenim per casa. Recordeu que cada titella té una veu diferent! Això ho farà tot més divertit.

explicar contes de manera divertida i original 

Fem un teatre per explicar històries

I dls titelles… Al teatre! Podem fer titelles amb paper i cartó i pintar els personatges principals del nostre conte. També hem de tenir en compte l’escenari, és clar! Retallem un altre cartó en forma de quadrat i el decorem com si fos un gran teatre.

explicar contes de manera divertida i original

 

Traiem els personatges dels contes

Una altra manera d’explicar els contes és interactuar amb els seus personatges. Com? Doncs els traiem de les històries! Podem fer servir materials reciclats per tal de donar-li forma a cada personatge. I el més divertit no és només explicar la història, també ho és muntar els personatges!

explicar contes de manera divertida i original

 

Pintem els decorats dels contes

I si busquem un extra de diversió al fet d’explicar la història, també pot servir fer els decorats dels contes. Ja sigui amb pintures, aquarel·les, retoladors… Tot s’hi val! Així, la història serà més realista i també més bonica. I si ho acompanyem de titelles o dels seus personatges, millora molt més.

explicar contes de manera divertida i original

 

Ombres

No hem d’oblidar-nos de les ombres, una activitat mil·lenària que requereix paciència i que, si acabem aprenent bé, és una meravella. Us imagineu? Els llums apagats, només una petita bombeta per il·luminar la paret, i les ombres que van acompanyant el llibre o conte.

explicar contes de manera divertida i original

 

Escenifiquem

I si les ombres són art, també ho és el teatre. De ben segur que teniu un munt de disfresses per casa! I si no, sempre les podem fer. Qui és el personatge principal del vostre conte? I el dolent? Doncs va, a disfressar-nos! Cadascú ha d’interpretar un paper. Fins i tot, després d’escenificar el conte, podem votar qui ho ha fet millor.

explicar contes de manera divertida i original

 

Amb plastilina

També podem donar-li una mica de realisme a la història i treure els personatges dels contes d’una altra manera, com pot ser amb la plastilina. Podem fer persones, animals i fins i tot els dinars i sopars i les casetes i decorats de la nostra història. Recordeu anar amb compte i no barrejar del tot els colors!

explicar contes de manera divertida i original

 

Amb fang

De la plastilina, al fang. Perquè tot s’hi val i qualsevol material pot convertir-se en l’acompanyant perfecte per fer als nostres protagonistes. I si els pintem, molt millor! Després només quedarà explicar bé la història.

explicar contes de manera divertida i original
➡ Troba els millors contes tradicionals per explicar als nens i nenes AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.