JUGUEM AL COTXE

Juguem al cotxe. Durant les vacances fem molts desplaçaments en cotxe.

juguem al cotxeLes criatures aguanten un cert temps al vehicle, però passada una estona es cansen, s’avorreixen, se’ls fa pesat el viatge o comencen a barallar-se entre ells.

És aleshores quan els adults hem de tenir imaginació i inventar algun joc que, a banda de distreure’ls, també farà que tota la família participi d’una activitat comú.

A continuació us donem algunes idees:

“VEIG, VEIG”

Algú de la família inicia el joc pensant algun objecte o element que tothom pugui veure (de dins el cotxe), i aleshores diu:

“veig, veig..”
I els altres contesten: “què veus?”
“una coseta”
“i de quin color és”
“de color, de color … (i aquí ha de dir el color del qual és la cosa que ha pensat)

Els altres han d’anar provant amb els objectes o elements que vegin d’aquell color …
Qui ho endevini agafa el torn per començar de nou.

“EL SIMON”

Es defineix un ordre d’intervencions dels membres de la família.
El primer que li toqui el torn diu una paraula (per exemple, Taula). El següent que li toqui ha de dir la paraula anterior i afegir-ne una de nova (per exemple, si la nova paraula és Ocell, haurà de dir Taula, Ocell). El següent haurà de dir les paraules anteriors i afegir-ne una de nova (si la nova paraula és Macarrons, haurà de dir Taula, Ocell, Macarrons). I així s’anirà avançant, repetint ronda, fins que algú s’equivoqui o s’oblidi d’alguna paraula.

“PARAULES ENCADENADES

Es defineix un ordre d’intervencions dels membres de la família.
El primer que li toqui el torn diu una paraula (per exemple, Sabó). El següent que li toqui haurà de dir una nova paraula que comenci amb la última lletra de la paraula anterior (si venim de Sabó podrà dir, per exemple, Obridor). I així cada participant anirà dient paraules, sempre fixant-se amb la última lletra de l’anterior.

“PENSEM UNA PERSONA”

Un dels membres de la família pensa en una persona (pot ser un personatge conegut o bé algú de l’entorn familiar o amistat). Els altres han d’anar fent preguntes per poder endevinar de qui es tracta. Però les preguntes només poden ser de manera que les respostes siguin “Si” o “No”. Per exemple: “És home”, “És dona”, “És adult” …

“1, 2, 3….”

Es tracta de jugar al famós concurs de la televisió de fa anys.
Participen parelles. Qui no juga torn es pensa una temàtica (per exemple “Rius de Catalunya”) i la presenta de la següent manera…
“Heu de dir Rius de Catalunya, com per exemple el Llobregat; 1, 2, 3 “responda otra vez”.
La parella de participants ha d’anar anomenant les respostes de forma intercalada i sense repetir-ne cap.

“AMB LA LLETRA …”

Es defineix un ordre d’intervencions dels membres de la família.
El primer que li toqui el torn proposa una lletra i tots els altres, un darrera l’altre hauran d’anar dient paraules que comencin per la lletra proposada. Quan ja no hi hagi més idees, es canvia de lletra.

 

Guardar

Guardar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.