JOCS INFANTILS PER EMPORTAR-NOS DE VACANCES

10 jocs de butxaca per les vacances

A Lu2,  ens prenem els jocs molts seriosament, per això abans de recomanar-los els comprem i els provem una vegada i una altra fins a convèncer-nos que són veritablement bons jocs. Això ho fem amb els jocs de taulell ben grossos però també amb els petits, que busquem que siguin bons, bonics i barats…

No fa gaire vam fer una prova per veure quants jocs de taula podíem posar en una motxil·la, una de normal, com la que porten els vostres fills a l’escola, amb 6 kilos de llibres, i ens en van cabre 37.

Òbviament per fer la prova vam posar només els més compactes del nostre catàleg: el joc més petit cap al palmell de la mà i el més gros no fa més d’un pam.

D’altra banda, no volíem estar totes les vacances jugant al mateix, així que una altra condició era  la varietat en quant a temes, habilitats, número de jugadors i formes de jugar.

Afortunadament no va ser cap problema: la indústria del joc de taula està en efervescència i hi ha suficient varietat per remenar i escollir però no posarem tot el llistat de jocs, us direm tan sols 10 amb els quals es poden practicar idiomes, explicar històries, fer càlcul, seguir un raonament lògic, resoldre un crim, aplicar una estratègia… i, sobretot, passar-s’ho bé!

 1. Si voleu un joc sense competició, sense límit de jugadors, on es pugui xerrar pels descosits i que es pugui jugar en qualsevol idioma i a qualsevol edat teniu els RORY’S STORY CUBES.
 2. Per més grans de 8 anys i fins a 5 jugadors, hi ha el COLORETTO, un joc d’estratègia que s’explica en 1 minut i que promet molta estona de diversió.
 3. Per a grups grans podeu jugar a RITMO Y BOLA on haureu de fer una sèrie de gestos mentre tot el grup pica de mans al ritme de We Will Rock You… molt divertit.
 4. WORD AROUND, si voleu practicar vocabulari en anglès, alemany o castellà, aquest és el vostre joc. La idea és ben simple, unes cartes rodones on s’ha col·locat una paraula formant un cercle, la paraula està ordenada però no se sap on comença… el que la digui més ràpid se la quedarà.
 5. Potser l’estiu és un bon moment per aprendre a trencar les normes. LA POLILLA TRAMPOSA us agradarà: aquí fer trampes és la millor opció si es vol guanyar. Deixeu els vostres escrúpols a banda i passeu al costat fosc del joc.
 6. HOPPERS és un joc de raonament lògic per jugar en solitari,  està orientat a majors de 7 anys i el nivell de dificultat és progressiu…. Un joc tranquil, per relaxar-se mentre cremem neurones.
 7. Un altre joc bo, barat i bonic: 7 ATE 9. Per fer càlcul mental a tota velocitat!  Per desfer-se de les cartes cal fer un càlcul ràpid però com no hi ha torns cal tenir molts reflexos.
 8. Un joc de vocabulari i memòria per als més petits, a partir dels 4 anys i que es pot jugar en tres versions: pirates (ALLES KANONE), granja (ALLES
  TOMATE
  ) i esports/viatges (ALLES TROLLI).
 9. BLACK STORIES, també en anglès, castellà i alemany. 50 cartes, amb 50 enigmes on la solució és lògica, però no del tot evident. Ideal per nits amb tempesta d’estiu: llamps, trons i un crim per resoldre (els nens a dormir).
 10. PICK A PIG i PICK A DOG, sigui porc o gos, aquestes cartes se semblen molt entre elles, potser massa. Cada jugador intenta fer una sèrie amb les cartes que hi ha sobre la taula, però cal ser ràpid, no hi ha torns i et poden prendre la carta que t’interessa.

jocs infantils

I n’hi ha molts més!:  Bohnanza pels negociadors, Fuchs&Fertig pels arriscats, Pit per als cridaners o Hanabi per als que voleu cooperar i no competir.MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Compra aquí la Polilla Tramposa
Compra aquí Story Cubes
Compra aquí Coloretto
Compra aquí Hoppers
Compra aquí Alles Kanone
Compra aquí Black Stories

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.