MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES, A L’ANOIA

Us imagineu poder fer nosaltres mateixos un full de paper?

El Museu Molí Paperer de Capellades ens ofereix aquesta possibilitat en un marc incomparable: un antic molí paperer del segle XVIII acull aquest museu, un dels més important a nivell internacional, on encara s’hi elabora paper fet a mà de forma artesana.

Podrem descobrir la història del paper, els diferents tipus de molins paperers i conèixer el seu procés de fabricació. Podrem visitar una reconstrucció d’un molí del segle XVIII, amb la maquinària original, i presenciar el procés de la fabricació del paper fet a mà que diàriament s’hi realitza.


PUBLICITATA més de les visites guiades al museu, es realitzen tallers de fabricació del paper a mà, paper reciclat i sobre l’escriptura. És molt destacable la important tasca divulgativa del Museu, amb una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics, en la que hi té una gran importància les visites escolars.

 MUSEU MOLÍ PAPERER

 • Taller  gyotaku
  Podreu practicar la tècnica japonesa del gyotaku i fer una impressió amb una reproducció en goma d’un peix. També coneixereu els principals peixos de la mediterrània: nom, hàbitat, anatomia…
 • Taller familiar
  Els caps de setmana i festius tots els membres de la família poden fer el seu propi full de paper.
  Preu: suplement de 2,00 € al preu de l’entrada.
 • Visita col.lectiva
  Visita guiada diària per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper (antecedents, la invenció del paper, els molins paperers, el procés d’elaboració artesanal, i la fabricació actual)
 • Taller blanc
  Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració a mà d’un full de paper blanc al taller del museu.
 • Taller color
  Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració a mà de tres fulls de paper (blanc, color i reciclat) al taller del museu.
 • Taller reciclat
  Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració de pasta de paper reciclat a partir de diari, i realització a mà d’un full de paper reciclat al taller del museu.

MÉS INFORMACIÓ

Museu Molí Paperer amb nens

c. Pau Casals, 10 (08786 Capellades)

Comarca:

Anoia
Latitud i Longitud:
41.5286540, 1.682201
Telèfon:
93 801 28 50
E-mail:
museu@mmp-capellades.net
Web:
http://mmp-capellades.net/web/?#

Més informació

 • El Museu Molí Paperer de Capellades, està situat en un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat "Molí de la Vila. Al costat del Molí s'hi troba La Bassa.

Horaris

 • De dilluns a divendres de 10 a 14h
 • Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h
 • Tots els dies del mes d'agost de 12 a 14h
 • Tancat: 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.