MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES, A L’ANOIA

Us imagineu poder fer nosaltres mateixos un full de paper?

El Museu Molí Paperer de Capellades ens ofereix aquesta possibilitat en un marc incomparable: un antic molí paperer del segle XVIII acull aquest museu, un dels més important a nivell internacional, on encara s’hi elabora paper fet a mà de forma artesana.

Podrem descobrir la història del paper, els diferents tipus de molins paperers i conèixer el seu procés de fabricació. Podrem visitar una reconstrucció d’un molí del segle XVIII, amb la maquinària original, i presenciar el procés de la fabricació del paper fet a mà que diàriament s’hi realitza.

A més de les visites guiades al museu, es realitzen tallers de fabricació del paper a mà, paper reciclat i sobre l’escriptura. És molt destacable la important tasca divulgativa del Museu, amb una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics, en la que hi té una gran importància les visites escolars.

 MUSEU MOLÍ PAPERER

 • Taller  gyotaku
  Podreu practicar la tècnica japonesa del gyotaku i fer una impressió amb una reproducció en goma d’un peix. També coneixereu els principals peixos de la mediterrània: nom, hàbitat, anatomia…
 • Taller familiar
  Els caps de setmana i festius tots els membres de la família poden fer el seu propi full de paper.
  Preu: suplement de 2,00 € al preu de l’entrada.
 • Visita col.lectiva
  Visita guiada diària per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper (antecedents, la invenció del paper, els molins paperers, el procés d’elaboració artesanal, i la fabricació actual)
 • Taller blanc
  Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració a mà d’un full de paper blanc al taller del museu.
 • Taller color
  Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració a mà de tres fulls de paper (blanc, color i reciclat) al taller del museu.
 • Taller reciclat
  Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració de pasta de paper reciclat a partir de diari, i realització a mà d’un full de paper reciclat al taller del museu.
T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Museu Molí Paperer amb nens

c. Pau Casals, 10 (08786 Capellades)

Comarca:

Anoia
Latitud i Longitud:
41.5286540, 1.682201
Telèfon:
93 801 28 50
E-mail:
museu@mmp-capellades.net
Web:
http://mmp-capellades.net/web/?#

Com Arribar-hi

Més informació

El Museu Molí Paperer de Capellades, està situat en un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat "Molí de la Vila. Al costat del Molí s'hi troba La Bassa.

Horaris

 • De dilluns a divendres de 10 a 14h
 • Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h
 • Tots els dies del mes d'agost de 12 a 14h
 • Tancat: 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.