LUDI RUBRICATI, A SANT BOI DE LLOBREGAT

La Festa Romana de Sant Boi de Llobregat

  • Divendres 8 de juny de 2018 a les 9.30h, als Jardins de Can Torrents: Teatre Aulularia o comedia de l’olla, amb la companyia Et Alia.
  • Dissabte 9 de juny de 2018 entre les 17 i 21h, tallers i recreacions històriques a Can Barraquer i Can Torrents, visites guiades a les Termes Romanes.
  • Diumenge 10 de juny de 2018, entre les 10 i les 14h, tallers i recreacions històriques a Can Barraquer i Can Torrents, visites guiades a les Termes Romanes.

Ludi Rubricati: Jornades de recreació històrica.

L’objectiu principal deLudi Rubricati és la posada en valor dels espais museístics de Sant Boi de Llobregat (Can Barraquer, Can Torrents i Termes Romanes), els quals s’obren al públic d’una manera lúdica i festiva.

ludi-rubricati

El Ludi Rubricati se centra aquest any en la recreació activa per tal d’oferir informacions sobre diversos aspectes relacionats amb el Convivium i en general amb el menjar en època romana (una bona part dels nostres aliments i les maneres de consumir-se de manera col·lectiva, són herència de l’activitat i i costums d’època romana).

El Convivium era un banquet, un festí, un dinar generalment celebrat amb ostentació, com una celebració. En aquest acte, l’objectiu genèric era el gaudir dels sentits, el compartir amb els amics, els convidats, la taula, el menjar i el moment, però també amb els deus. El banquet romà era hereu del banquet grec, però molt més ostentós i elaborat.

ludi-rubricati

En general, el menjar era un ritual important que es celebrava en una de les dependències més grans de la domus, el triclinium.

Tos els tallers i les recreacions històriques giren al voltant del Convivium.

L’obra de teatre del divendres 8 de juny de 2018 al vespre, també girà al voltant del banquet romà. L’obra Aulularia o comedia de l’olla, adaptada per la companyia “et alia”, ens farà riure molt.

S’ha programat un seguit d’activitats lúdiques i pedagògiques i de reconstrucció històrica, que ajudaran a traslladar-nos a temps passats.

Activitats gratuïtes. Aptes per a tots els públics.

MÉS INFORMACIÓ

Museu de Sant Boi

Carrer del Pont, 7 (08830 Sant Boi de Llobregat) Barcelona

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.3469172, 2.043451
Telèfon:
936 351 250
E-mail:
museusantboi@gmail.com
Web:
http://wwww.museusantboi.cat/?#

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.