FEM LA CARMANYOLA

Consells per anar de pícnic amb nens i que no ens falti res

Fem al carmanyola. Amb l’arribada del bon temps ve més de gust sortir amb nens a l’aire lliure, i si pot ser en un entorn natural, millor.

Fer un pícnic quan anem d’excursió és una bona opció. A l’hora de fer la carmanyola és important saber quantes persones serem i fer una bona planificació per no oblidar-nos res.

Us donarem algunes idees per fer la carmanyola i una llista de les coses que no hem d’oblidar.

Hem de pensar un menú  que sigui fàcil de preparar i que es pugui menjar fred. No portarem aliments amb llet, ous o  maionesa perquè es podrien fer malbé amb el sol. Dividirem el nostre pícnic en quatre apartats: els aliments, les begudes, la infraestructura i les nostres recomanacions.

1- Els aliments: Han d’anar amb tapers, envasats al buit, amb paper d’alumini o en pots de vidre.

Aperitiu: Sempre és agradable fer un aperitiu amb patates, olives, fuet o formatge (els podem portar tallats a trossos) o fins i tot podem portar uns petits sandvitxos per matar el cuquet. De tonyina, formatge o embotits queden molt bons.

Agafarem pa, tomàquet i oli si volem fer un pa amb tomàquet o menjar pa per dinar, sal, pebre i el sucre pel cafè.

PRIMER PLAT:

  • Amanida de cigrons amb tomàquet

SEGON PLAT:

POSTRES:

Si som molts el millor és que portem un pastís de iogurt de casa o una macedònia de fruites.

Podem afegir fruita, galetes, xocolata o… una mica de tot!

I fins i tot un termo amb cafè.

2- Les begudes: Si tenim una nevera posarem les begudes dins. Caldrà agafar aigua, sucs pels petits i si escollim refrescos, si són de dos litres millor.  Si tenim plaques de gel les posarem dins just abans de sortir de casa.

3- La infraestructura: Podem escollir entre un cistell o una motxilla. Si anem d’excursió el més pràctic és que portem una motxilla, serà més còmode. Però si anem a fer un pícnic directament el millor és posar-ho tot dins un cistell i si tenim una nevera, molt millor! Si tenim taula i cadires, ja podrem parlar d’un pícnic de luxe!

Agafarem una manta per posar sobre el terra.

Escollim plats i gots  de plàstic o cartó. Culleres, forquilles i ganivets de plàstic.  Agafarem tovallons de paper, un ganivet per tallar, un parell de culleres grans per servir, i bosses d’escombraries per no deixar res a la muntanya, al parc o allà on fem el pícnic.

4- Les nostres recomanacions: quan anem amb nens, cal anar preparats per això hem fet una llista de coses pensant especialment en ells.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.